Mina reflektioner

Idag arbetar jag hemma

with 5 comments

Idag arbetar jag hemma, inget konstigt med det, man kan numera delta i diverse möten via Skype, vilket är lättare hemma än i det öppna kontorslandskapet där man lätt stör sina kollegor.

Katten deltar med glädje i dessa skypemöten, han tittar gärna in i kameran på datorn och jamar, vilket brukar vara synnerligen uppskattat hos de övriga mötesdeltagarna.

Bilderna ovan är arkivbilder, även om vårtemperaturer råder ute så har inte kastanjen utanför fönstret spruckit ut ännu.

När sonen kom hem från skolan visade jag honom direkt på dörren, låter brutalt, men han skulle ut i lokalområdet och leta efter en veckas PRAO plats. Vi har kommit överens om att han ska gå runt till ett antal butiker mm i lokalområdet och fråga efter möjligheten att få en PRAO plats på ex Biblioteket, Coop eller ICA, vi får se hur det går. På min tid fick man sin PRYO eller PRAO tilldelad av skolan, men numera måste eleven/föräldrarna ordna sin PRAO plats själv, inte så lätt då en elev i åttan konkurrerar med äldre elever från diverse yrkesutbildningar som också behöver praktik. Företagen väljer ju då de äldre eleverna framför de yngre. Sonen hade dock tur, han fick napp på Coop som var det första stället han besökte, så efter ca 10 minuter var han hemma igen, glad som en lärka.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lite tufft att hitta sin egen plats, kan tycka att skolan skulle kunna hjälpa till lite. Sonen måste ju gjort ett otroligt gott intryck iallafall! Lyckas på första försöket. 👍 Jag hade ju två prao eller för några månader sedan och det var toppen.

  Gillad av 1 person

  Anna

  18 februari, 2020 at 18:46

 2. Förstår att han var glad. Kan inte vara lätt att ”söka jobb” i den åldern. Tycker inte heller om att de får leta själv. Jag hade många elever för många år sedan men det var alltid skolan som fixade platserna.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  18 februari, 2020 at 19:27

 3. Din fina katt är nog ett välkommet inslag i skypemötena 😀
  Jag minns hur jobbigt mina barn tyckte att praoplats-jakten var. Det blev alltid många ”nej” innan de till sist lyckades. Grattis till din son som fick napp vid första försöket 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  18 februari, 2020 at 21:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: