Mina reflektioner

Handla mat på nätet – något nytt för min del

with 6 comments

Detta med att handla mat på nätet har suttit hårt inne för min del, orsaken är väl främst att jag gillar mataffärer, gillar att strosa runt och titta på utbudet och inspireras. Även om jag alltid baserar mina inköp på en inköpslista så plockar jag nästan alltid med mig något extra, jag blir helt enkelt inspirerad av besöket i matbutiken.

Men nu är det hög tid även för mig att bli modern, att handla mat på nätet, jag vågade dock inte ta steget fullt ut, så jag satsade mestadels på basvaror såsom konserver och sådant man hittar i sitt skafferi, ganska så få frys- och kylvaror med andra ord.

Jag valde att handla på Coop.se, inte på grund av prisjämförelsen ovan, utan mest beroende på att det var enkelt. Grunden till inköpslistan skapade jag på hemsidan Coop.se, sedan kompletterade jag inköpslistan under några dagar i Coop´s app medans jag satt på tunnelbanan till och från jobbet.

Idag kom leveransen, hur fungerade det då?

Jo, jag blev mycket nöjd, det var synnerligen enkelt att beställa och jag blev nöjd med såväl leveransen och innehållet i densamma, inga anmärkningar från min sida. Så jag kommer helt klart att fortsätta att handla mat på nätet, men inte varje vecka, kanske var 3:e eller 4:e vecka för att fylla på med basvaror som alltid går åt.

En intressant detalj var att jag fick en länk via SMS när bilen lämnade lagret, via länken kunde jag följa leveransen och se dels var bilen befann sig samt vilken tid den beräknades komma till mig, ankomsttiden uppdaterades löpande, leveransen kom väl inom det tidsspann som jag beställt.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter väldigt bra det där. Vi kommenterade lite om att inte ha bil innan, detta är ju helt perfekt att handla för de som inte vill ha eller inte kan fortsätta köra bil, slippa bära kassar eller släpa ha en ”dramat” . Jag känner mig lockad av att också testa det.

  Gilla

  Tony

  3 mars, 2020 at 19:16

  • Denna möjlighet är ju ytterligare ett skäl att inte ha bil, i alla fall om man har en hyfsad kollektivtrafik runt hörnet. Tunnelbanan hundra meter hemifrån går minst var 10:e minut, så varför ha bil?

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   3 mars, 2020 at 21:09

 2. Jag har precis packat upp min leverans. Fantastiskt nöjd med denna möjlighet.

  Gillad av 1 person

  Sissella

  3 mars, 2020 at 19:36

  • Idag beställde jag bland annat våtmopp med tillhörande hink mm, skulle behövt gå många vändor till en affär för att få hem allt.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   3 mars, 2020 at 21:14

 3. Jag handlar ibland från ”Matsmart.se” men det är inte riktigt samma sak. Där finns inga färskvaror och utbudet varierar beroende på vad de får in. Jag har tänkt ibland att jag ska prova att näthandla från vanliga livsmedelsbutiker men så länge jag har bil vill jag nog helst se och välja vad som ska hamna i mina påsar. Det kanske bara handlar om jag måste komma över en spärr för det är faktiskt lockande.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  3 mars, 2020 at 20:59

  • Det var en av de spärrar jag behövde ta mig över, men nu har jag passerat spärren att inte behöva se varan/varorna.

   Gilla

   melkerlarsson

   3 mars, 2020 at 21:03


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: