Mina reflektioner

Hyllorna gapade tomma

with one comment

När jag och sonen idag promenerade i närområdet kom vi även att passera vår lokala Hemköpsbutik, den största matbutiken i närområdet.

Vi hittade det vi behövde, men sonen fascinerades av de utplockade hyllorna med exempelvis pasta och toapapper och de välfyllda kundvagnarna. Här hemma har vi lite särskilda förutsättningar, så jag började bygga upp förråd redan i början av januari, så fort jag hörde talas om virusutbrottet i Kina, Coronaviruset. Jag köpte exempelvis konserver, käckebröd och mjukost och annat med lång hållbarhet och som inte behöver kylförvaras, likaså ökade jag på förråden av ex kattmat och toapapper.

Jag är medveten om att detta kan verka lite ”rubbat”, men då vi har särskilda förutsättningar här hemma så har jag valt att bete mig så, det som förvånade mig idag är att folk inte fokuserar på exempelvis konserver med köttbullar och annat som du kan lagra i normal rumstemperatur.

Written by melkerlarsson

15 mars, 2020 den 00:04

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Man skulle kunna tro att det är en magsjukepandemi vi kämpar mot. Det är alltid bra att ha ett litet förråd av konserver och annan mat som inte kräver kyla. I alla fall om vi står inför långvariga strömavbrott. Nu vet vi inte riktigt vad som väntar men jag vill också gärna vara förberedd vad gäller mat med lång hållbarhet. Detsamma gäller hushålls- och toapapper men jag kan inte förstå att man hamstrar årsförbrukningar av toapapper. Men det går ju alltid åt och har definitivt lång hållbarhet 😉

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    15 mars, 2020 at 09:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: