Mina reflektioner

Folktomt i tunnelbanan

with 2 comments

Idag tog jag och sonen en promenad i ett folktomt Stockholm, naturligtvis var det inte bara folktomt på stan utan även i stadens tunnelbana.

En normal vintervardag har tunnelbanan mellan 1,3 – 1,4 miljoner påstigande passagerare, en vinterlördag har tunnelbanan någonstans mellan 700 000 – 800 000 påstigande, men så många var det definitivt inte idag. Av mina iakttagelser under dagens resor beräknar jag att antalet påstigande idag snarare låg på mellan 100 000 – 200 000 påstigande.

Ovanstående bilder är tagna vid T-centralen vid 14-tiden idag, till vänster i bild ser man spärrlinjen som på SL-språk kallas T-centralen södra (ingången från centralstationen). Bilden till höger visar en av T-centralens tre plattformar, få människor som väntar på tåget mot Skarpnäck. Liknande bilder kan man möjligen ta tidigt på juldagens- eller nyårsdagens morgon, men aldrig en lördag vid 14-tiden, såvida inte Sverige skulle spela en final i Fotbolls VM vid den tidpunkten.

Written by melkerlarsson

22 mars, 2020 den 00:20

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det måste vara en märklig känsla att besöka alla dessa ödsliga platser. Lite spännande kanske och samtidigt ganska ruggigt. Det är ju inte så det ska vara…

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 mars, 2020 at 12:35

  • En väldigt märklig känsla, man känner historiens vingslag, det vi upplever nu är unikt. Samtidigt undrar jag varför, inget liknande skedde under asiaten eller honkonginfluensan.

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   22 mars, 2020 at 16:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: