Mina reflektioner

Coronaviruset har letat sig hem till oss

with 9 comments

Sedan i lördags har jag mycket tydliga symptom på influensa, så här sent på säsongen torde det inte vara någon säsongsinfluensa vi drabbats av här hemma, det är sannolikt det idag världsberömda coronaviruset som slagit till, corona sprids ju brett i Stockholmsområdet för närvarande. Då vi mår tämligen bra har vi inte någon orsak att belasta vården bara för att ”få veta”.

Vi har milda symptom, jag har exempelvis ingen feber, men ont i halsen, snuva samt en muskelvärk som inte är av denna värld, exakt samma symptom som jag hade när jag hade svininfluensan i månadsskiftet augusti/september 2009. Jag arbetar fortfarande (hemma), jag skulle kunna ha gått till jobbet, men mina kollegor skulle nog inte uppskatta om jag dök upp. Trots detta tar jag fortfarande dagliga promenader hemmavid, håller ett stort avstånd till alla andra människor, minst fem meter men helst upp till tio meter, vilket inte är så svårt i en stockholmsförort som är tömd p g a coronaviruset. Jag går inte in i några butiker och besöker inte heller några andra inomhusmiljöer.

Det råder ingen nöd på oss, vi lever på som vanligt här hemma, men det är tämligen jobbigt, att jag hamstrat mat och andra förnödenheter inför detta potentiella läge tackar jag min framsynthet för. Hade jag inte gjort det hade vårat läge varit tämligen prekärt här hemmavid.

Written by melkerlarsson

23 mars, 2020 den 17:29

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag hoppas att du och din son slipper bli väldigt sjuka. Om det inte blir värre än det är nu så kanske det kan kännas bra att ha det avklarat relativt tidigt 🙂 Krya på er!

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  23 mars, 2020 at 18:12

  • Jag tror inte att det blir värre än så här, såvida det kommer fram ett blodprov som visar om man är immun eller ej tänker jag be att min arbetsgivare (Regionen) låter mig ta det, sedan kan jag kanske få hjälpa till inom vården. Inte med vård, men med någonting annat, fixa lunch till sjukvårdspersonal, tömma papperskorgar på sjukhuset i Älvsjömässan eller vad som helst.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   23 mars, 2020 at 18:18

 2. Lite chockartat att höra att just du och din son blivit drabbade. Jag tror med er synnerligen goda kondition ni har rejält med motståndskraft så att ni får den lindrigare versionen. Den räcker till vad jag förstår på din beskrivning av det kroppsonda. Så bra att du också haft god framförhållning med mathållningen mm. Önskar er bägge god bättring.

  Gillad av 1 person

  Eva

  23 mars, 2020 at 18:20

  • Vi kommer att klara oss väl här hemma, det finns inga riskgrupper eller underliggande sjukdomar, så det löser sig. När detta är över kommer man kunna räkna dödligheten i promille, vi tillhör helt enkelt det isberg som man inte ser.

   Gilla

   melkerlarsson

   23 mars, 2020 at 18:39

 3. Tråkigt att höra Melker. Hoppas att ni inte blir sämre och det går över snart. Jag håller tummarna. Krya på er och ta hand om dig, din son och katten!

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  23 mars, 2020 at 19:11

 4. Krya på er, och uppdatera gärna hur det fortlöper.

  Gillad av 1 person

  Tony

  23 mars, 2020 at 21:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: