Mina reflektioner

Handla mat på nätet – något nytt för min del – men nu pausar jag!

with 4 comments

Jag började under Februari handla mat på nätet, jag har dock för tillfället tagit en paus när det kommer till att handla mat på  coop.se. Detta då vi inom mitt hushåll hanterat CV19/Coronaviruset, alla här hemma är nu friska. Så jag väljer att istället låta personer som bättre behöver denna suveräna tjänst nyttja den istället för att jag som är ”ung” och frisk ska uppta leveranstider som äldre personer eller de som befinner sig i andra riskgrupper behöver bättre. Det är bara att konstatera att det är ett stort tryck på e-handel av mat för tillfället.

När krisen är över, eller gått in i ett annat skede, kommer jag definitivt att fortsätta att handla mat på coop.se, men tillsvidare avstår jag till förmån för de som bättre behöver denna tjänst, ex min pappa och hans fru, min pappa fyller 82 i maj. Min pappa fick en leverans i veckan och kommer att få ytterligare en leverans i nästa vecka.

Detta med att handla mat på nätet har suttit hårt inne för min del, orsaken är väl främst att jag gillar mataffärer, gillar att strosa runt och titta på utbudet och inspireras. Även om jag alltid baserar mina inköp på en inköpslista så plockar jag nästan alltid med mig något extra, jag blir helt enkelt inspirerad av besöket i matbutiken.

Men nu är det hög tid även för mig att bli modern, att handla mat på nätet, jag vågade dock inte ta steget fullt ut, så jag satsade mestadels på basvaror såsom konserver och sådant man hittar i sitt skafferi, ganska så få frys- och kylvaror med andra ord.

Jag valde att handla på Coop.se, inte på grund av prisjämförelsen ovan, utan mest beroende på att det var enkelt. Grunden till inköpslistan skapade jag på hemsidan Coop.se, sedan kompletterade jag inköpslistan under några dagar i Coop´s app medans jag satt på tunnelbanan till och från jobbet.

Idag kom leveransen, hur fungerade det då?

Jo, jag blev mycket nöjd, det var synnerligen enkelt att beställa och jag blev nöjd med såväl leveransen och innehållet i densamma, inga anmärkningar från min sida. Så jag kommer helt klart att fortsätta att handla mat på nätet, men inte varje vecka, kanske var 3:e eller 4:e vecka för att fylla på med basvaror som alltid går åt.

En intressant detalj var att jag fick en länk via SMS när bilen lämnade lagret, via länken kunde jag följa leveransen och se dels var bilen befann sig samt vilken tid den beräknades komma till mig, ankomsttiden uppdaterades löpande, leveransen kom väl inom det tidsspann som jag beställt.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du är en god människa Melkersson. När man tillhör riskgruppen, inte har någon bil och ej heller anhöriga uppskattar man verkligen en sådan medmänsklig och generös gest.

  Gillad av 1 person

  Eva

  7 april, 2020 at 09:14

 2. Fint gjort att tänka på ett större behov hos andra grupper. Leverans av mat är en väldigt bra tjänst i dessa tider och många slipper utsätta sig och andra för onödiga risker. Jag har aldrig förut beställt mat från butiker, bara från matsmart som har ett annat utbud och ett annat syfte, men nu har jag gjort min första matkassebeställning. Det blir nog troligtvis en engångsgrej eftersom jag i vanliga fall helst inte lägger 129 kr på att få min mat hemkörd. Men med en envis luftrörsinfektion börjar jag få brist på vissa, för mig, nödvändiga varor. Då är det bra att möjligheten finns 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 april, 2020 at 10:22

 3. Bra tänkt, snällt av dig!

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  7 april, 2020 at 16:55

  • Ett relativt enkelt beslut, nu kan jag röra mig fritt utan rädsla, så varför trängas digitalt när jag kan trängas i verkligenheten i en butik utan risk (i alla fall under en tid framöver)

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   7 april, 2020 at 17:04


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: