Mina reflektioner

Idag reste jag runt i tjänsten

leave a comment »

Idag besökte jag fyra tunnelbanestationer där de sk taktila varningstråken för synskadade utefter plattformskanten har brister.

Nu är det inte så dramatiskt som det låter, i de flesta fall finns bristerna på de ytor av plattformarna som få resenärer frekventerar, men naturligtvis ska dessa brister åtgärdas och det var därför jag var ute och rörde på mig i tunnelbanesystemet under sex timmar idag. För den som undrar vad ett taktilt stråk är så rekommenderar jag ett av mina tidigare inlägg.

Bilden ovan är tagen vid Johannelunds tunnelbanestation, en för Stockholms tunnelbana unik station då den har sk sidoplattformar, normalt har Stockholms tunnelbana till skillnad från många andra tunnelbanesystem sk ö-plattformar med spår på båda sidorna. Det räcker med att besöka vårt grannland Norge och tunnelbanan i Oslo, där är sk sidoplattformar betydligt vanligare.

Det är uppenbart att folk tagit till sig Folkhälsomyndighetens rekommendationer, i alla fall nästan alla, vissa verkar dock inte ha fattat, när tåget stannar vid perrongen tränger sig vissa in direkt utan att vänta på oss som ska stiga av, varför? Det är ju gott om sittplatser, när det normalt enkom erbjuds ståplatser.

Written by melkerlarsson

8 april, 2020 den 00:01

Publicerat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: