Mina reflektioner

Idag besökte jag och sonen Skansen

with 5 comments

Nu har även sonen tillfrisknat från coronaviruset, så efter ett antal dagar som symptomfri var det dags att gå ut även för hans del.

Vi valde att besöka Skansen, jämfört med normalt är Skansens påskaktiviteter  pausade, det finns en förklaring till detta coronaviruset, dels de begränsningar som införts och den ekonomiska kris som Skansen som drivs som en stiftelse därmed försatts i.

Förra helgen valde jag att förnya mitt årskort något tidigare än vad som var nödvändigt, allt för att stötta Skansen, så har uppenbarligen många andra gjort. Mängder med människor har såväl valt att förnya eller skaffa ett årskort sedan Skansens situation blev känd för två veckor sedan.

Jag och sonen fick en underbar dag på Skansen, trots att de flesta inomhusmiljöer såsom de kulturhistoriska byggnaderna och Lillskansen var stängda på grund av coronavirusets härjningar.

Även om Skansens situation är prekär så tror jag att det kommer att reda upp sig, men det kommer säkerligen att bli konsekvenser under många år framöver, exempelvis reducerad programverksamhet. Skansen överlever med andra ord, men kommer förmodligen få leva i en mindre kostym under de kommande åren.

Under dagens besök på Skansen bidrog jag helt klart till att höja medelåldern på de som just idag besökte Skansen, far- och morföräldrar med barnbarn som normalt är en frekvent konstellation på Skansen såg jag inte röken av, å tur är väl det i dessa coronatider.

Östersjöhuset, Skansen

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag hoppas verkligen att Skansen klarar sig bra genom krisen. Men jag har svårt att tro att det skulle bli annorlunda och lite svårt att tänka mig hur det skulle bli annars. Det är ju ett område med alldeles för många viktiga byggnader och platser för att kunna lägga ner helt. Det kan inte vara helt lätt att avveckla djurparksdelen heller och jag tror att jag har läst att just den ska slippa besparingar. Men det blir säkert en del förändringar inom vissa delar.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  11 april, 2020 at 14:46

  • Frösö Zoo var nog knepigare då dom har betydligt fler djur än skansen. Sannolikheten att skansen eller Vasamuseet stängs är låg, men det blir nog en bantad verksamhet under ett antal år framöver.

   Gilla

   melkerlarsson

   11 april, 2020 at 14:50

   • Jag har läst att ca 700 djur från Frösö Zoo behövde nya hem och att de flesta verkade hamna i Tyskland. Det var förra sommarens uppgifter och jag vet inte hur det gick. Men jag hoppas att alla djur fick det bra.

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    11 april, 2020 at 15:04

   • Vet du vad som händer med området där zoo låg.

    Gilla

    melkerlarsson

    11 april, 2020 at 15:13

   • Jag har försökt hitta uppgifter om det men jag har inte tillträde till tidningsartiklar (ej prenumerant) och hittar inget på kommunens hemsida. Men nu blev jag lite nyfiken så jag tar nog en sväng förbi där någon dag. Får jag svar så återkommer jag.

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    11 april, 2020 at 17:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: