Mina reflektioner

En promenad till Ältasjön

with 4 comments

Idag blev det en promenad i närområdet, till den närbelägna Ältasjön, efter coronavirusets härjningar här hemma tog det ett tag innan jag vågade bege mig till Ältasjön detta på grund av en ansträngande uppförsbacke. Men under påskhelgen tog jag tjuren vid hornen och besegrade backen.

Idag gick det lättare, men det är bara att inse att jag fortfarande inte har återhämtat mig konditionsmässigt fullt ut trots att mina sista symptom efter coronavirusets härjningar här hemma försvann för ungefär en månad sedan, men jag hade ärligt talat inte väntat mig något annat. Det går dock framåt sakta men säkert.

Målet med dagens promenad till Ältasjön var att få se i alla fall fisktärna och storlom, det lyckades jag med, så när jag styrde stegen hemåt var jag ärligt talat ganska så nöjd. Efter något över åtta kilometers promenad håller jag nu på att förbereda plockmat här hemma, vilken delvis består av rester från gårdagen.

Written by melkerlarsson

2 maj, 2020 den 16:48

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra promenerat! Intressant med kondisen. Själv är jag inte feberfri ännu. så jag kommer att få en lång lång återhämtning. Några 8 kilometer vete sjutton om jag nånsin kommer upp till igen!

  Gillad av 1 person

  Eva

  2 maj, 2020 at 21:44

  • Jag slapp ju febern och var ute och promenerade varje dag för att döva dom hemska muskelsmärtorna. Har fått inse att coronaviruset kräver återhämtning och att återhämtningen kommer att ta tid. När vi hade svininfluensan 2009 hade sonen fortfarande en sittvagn, under första promenaden efter att vi tillfrisknat blev jag i en lätt uppförsbacke omgången av en kvinna 80+ med rullator – då kände jag mig riktigt svag.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   2 maj, 2020 at 23:13

   • Så många olika symptom man tycks kunna få av coronan! Jag börjar bli riktigt orolig för hur dålig kondition jag har. Bara trappan till övervåningen är som att bestiga Mount Everest. Förstår att det kändes att bli passerad av 80+ damen med rollator den gången.

    Gillad av 1 person

    Eva

    3 maj, 2020 at 10:17

   • Liknelsen med Mount Everest är bra, en vältränad person lär ha en kondition som en nittioåring uppe på toppen.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    3 maj, 2020 at 10:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: