Mina reflektioner

Min senaste och kanske sista flygresa

with 2 comments

Flygbranschen befinner sig i kris, vilket för övrigt gäller hela besöks- och turistnäringen, flygbolag och hotell varslar personal och förmodligen kommer det att ta åratal för branschen att återhämta sig.

Jag har dock inte bidragit så mycket till flygets nedgång då jag inte flugit särdeles mycket under senare åren, det har i dagarna slagit mig att jag inte flugit alls under de senaste tio åren. Att min senaste och kanske därmed min sista flygresa genomfördes med en DC3-a från 1943 känns därför tämligen osannolikt.

Att jag mer eller mindre slutat att flyga handlar inte om några miljöhänsyn eller någon flygskam, det handlar helt enkelt om att jag tröttnat på att resa, vilket jag tänker återkomma till i ett framtida inlägg. Detta drabbar dock inte resor inom Sverige eller norden, där kan man resa med såväl båt som tåg, men jag har tröttnat på att flyga. Jag är helt enkelt trött på att köa vid incheckningen, vid gaten och vid bagagebandet, men i grunden handlar det om att jag tröttnat på att resa.

DC3 án Daisy´s historia beskrivs ingående på flygande veteraners hemsida

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Då är vi två Melker. Jag har också tröttnat på att resa. Har dessutom bott i två afrikanska länder i flera år och pendlat med två barn mellan Tyskland och Egypten och mellan Tyskland och Nigeria. Jag är mätt helt enkelt sedan många år tillbaka.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  5 maj, 2020 at 19:19

  • Härligt med en som delar samma upplevelse, mätt är ordet, jag kommer att återkomma i ämnet, men ett exempel: i början av 2000-talet flög jag till Berlin över tjugo gånger på ett år i tjänsten. Jag älskar Berlin och Tyskland, men det infann sig en mättnad, inte på Tyskland utan på att just resa.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   5 maj, 2020 at 20:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: