Mina reflektioner

Jag promenerade runt Djurgården

with 4 comments

Idag tog jag tunnelbanan in till stan och promenerade därefter utefter Strandvägen och runt hela södra Djurgården, vädret var fantastisk, om jag ska kalla det vårväder eller försommarväder vet jag inte, men jackan packades snart ner i ryggsäcken.

Utefter Djurgårdsbrunnskanalen fick jag förnimmelse av Canal Grande i Venedig, den S-formade kanalen som löper genom Venedig. Det finns få liknelser mellan Djurgårdsbrunnskanalen och Canal Grande i Venedig, utefter Canal Grande ser man fantastiska palats från medeltiden och renässansen, utefter Djurgårdsbrunnskanalen ser man träd, men jag kommer ändå alltid att tänka på Canal Grande när jag strosar utefter Djurgårdsbrunnskanalen.

Jag stannade till vid Isbladskärret en stund för att skåda fåglar, jag såg exempelvis vigg med ungar vilka gömde sig i vassen, men när mannan flyttade på sig lämnade ungarna vassen för att på nytt gömma sig i vassen, men då närmare mamma. I hägerkolonin rådde full aktivitet likaså bland kanadagässen som hade gässlingar och mitt ute i Isbladskärret såg jag ett sångssvanspar som verkligen hade boat in sig. Tänk att denna för inte så länge skygga svan numera häckar mitt i en storstad.

Jag fortsatte promenaden utefter södra Djurgårdens strand bort mot Skansen där jag plockade fram mitt årskort ur plånboken enbart för att gå in och gå på toaletten, innan jag fortsatte promenaden in mot stan och T-centralen för att ta tunnelbanan hemåt. Totalt blev det en promenad på 12 á 13 kilometer idag, så jag känner mig ganska så nöjd.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter underbart. Betyder det att du har återhämtat dig helt efter corona? Vi fick samma underbara väder.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  21 maj, 2020 at 21:53

  • Jo, efter en och halv månad eller så är jag tillbaka i samma form som innan coronaviruset hittade mig. Det tog betydligt längre tid än jag trodde, när det var som värst var konditionen nedsatt med runt 30-40%.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   21 maj, 2020 at 22:00

 2. Nu blev jag lite avundsjuk. Längtar till att promenera runt i Stockholm, ta tunnelbanan eller hoppa på en buss, ta en öl nånstans. upptäcka stan eller bara kolla in gamla stråk. Så har jag gjort ett antal år men förra året blev det inte av och nu grusas allt av viruset. Vår son har köpt lägenhet mitt i centrala centrum, där har vi inte ens hälsat på ännu. Dålig samvete och avundsjuk är känslorna denna morgon 🙂

  Gillad av 1 person

  Tony

  22 maj, 2020 at 06:15

  • Viruset kan man beskylla för det mesta som går snett just nu, men det kommer en tid efter viruset, frågan är bara om när den tiden kommer. Då jag varken har bil eller körkort är jag glad för att jag i dessa tider bor så till att jag kan ta mig runt och att det finns något att ta sig runt till. Göteborg, Malmö eller Linköping/Norrköping hade nog också fungerat för mig i dessa tider.

   Gilla

   melkerlarsson

   22 maj, 2020 at 15:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: