Mina reflektioner

Plötsligt händer det

with 9 comments

För ett och ett halvt år sedan skrev jag nedanstående inlägg på bloggen, i slutet av förra veckan noterade jag att jag hade extremt många besökare på bloggen, detta fortsatte sedan under ett par dagar. Jag började titta lite närmare på statistiken och noterade att nedanstående inlägg med rubriken ”Frukost i detta gröna” hade fått tusen för att inte säga tusentals träffar per dag, synnerligen märkligt, men plötsligt händer det, även om det för mig är helt oförklarligt.


Frukost i det gröna känns väl inte så säsongsmässigt korrekt utan syftar på ett konstverk, för man behöver inte ens gå in på Moderna museet i Stockholm för att betrakta konsten, det kan man faktisk göra utomhus då en hel del verk finns placerade i museets närområde, Moderna museet har tagit fram en skrift som beskriver konstverken man kan se i museets närmiljön

I lördags betraktade jag ”Frukost i det gröna” som är utförd av den norske konstnären Carl Nesjar 1962 utifrån Picassos pappmodeller. Frukost i det gröna är också titeln på en berömd målning av den franske målaren Édouard Manet, en målning som Picasso omtolkade i sina pappmodeller, i målningen är männen välklädda medan kvinnan är naken, i Picassos tolkning är alla nakna. Jag har tidigare skrivit om ett annat konstverk utanför Moderna museet, ”krysset”.

Annons

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Spännande det där hur besökare hittar fram.

  Gillad av 1 person

  Sissella

  26 maj, 2020 at 09:46

  • Men jag undrar fortfarande varför?

   Gilla

   melkerlarsson

   26 maj, 2020 at 21:52

   • Kanske kommer svaret till dig någon som spridit länk eller att den dyker upp i anslutning till många andra inlägg.

    Gillad av 1 person

    Sissella

    26 maj, 2020 at 21:57

   • Förmodligen är det så, med tiden kanske man finner ut, även om jag normalt inte grottar ner mig i statistiken från bloggen.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    26 maj, 2020 at 22:00

 2. Gratulerar till alla besök.

  Gilla

  Eva

  26 maj, 2020 at 12:34

  • Jag har tidigare lyckats spåra sådana här besökstoppar, inträffar ungefär en gång i månaden, oftast har det handlat om delningar på Facebook eller referens från någon populär blogg, men denna gång har jag ingen aning vad det beror på.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   26 maj, 2020 at 21:57

 3. Så många besökare har jag aldrig haft men jag märker att vissa inlägg blir flitigt lästa. Det är svårt att förstå varför men man behöver inte alltid begripa. Du får glädja dig åt statistiken och fortsätta fundera 😀 Kul med en så hög topp 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 maj, 2020 at 21:42

  • Jag har normalt mellan 200 – 800 besökare per dag, så detta var extremt. För något år sedan hände något liknande, helt plötsligt rusade besöken till gamla inlägg med bilder från lekplatser/lekparker i Stockholm och Malmö, från 2010 – 2013 när sonen var yngre. Denna rusning lyckades jag spåra tillbaka till en Facebookgrupp i Madrid som ville ha bättre lekplatser i stan. Någon hade nosat upp mina inlägg och länkat till dessa i Facebookgruppen, under en vecka eller två blev det tusentals besökare varje dag.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   26 maj, 2020 at 21:50

 4. Du har en intressant blogg med massor av härlig läsning, återkommer gärna.

  Gillad av 1 person

  Gerra K-son

  8 juni, 2020 at 12:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: