Mina reflektioner

Jag firade nationaldagen på Etnografiska museet

leave a comment »

Idag på nationaldagen var det ett relativt trist väder i Stockholmsområdet, grått och tidvis regn, så jag valde en inomhus aktivitet, jag besökte Etnografiska museet som nyligen öppnade igen att ha varit stängt sedan i mars p g a coronavirusets spridning i samhället.

I veckan återöppnade såväl Etnografiska museet, samt systermuseerna Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet och fler museum i Stockholm återöppnar snart. Att inte ha kunnat besöka ett museum sedan i mitten på mars har gett mig lite av abstinens, men idag stillade jag denna abstinens något.

Inför en sommar som kommer att karakteriseras av hemester, där semestern kommer att tillbringas på hemmaplan är det skönt att ha museerna att tillgå under dagar med dåligt väder, även om semestern förhoppningsvis kommer att kunna tillbringas utomhus i största möjliga mån.

Etnografiska museets utställningar är såväl pedagogiskt som smakfullt utformade, ljussättningen i montrarna och i museet i stort är förstklassig, den framhäver verkligen de utställda objekten. Det är många museum som under senare år förstått hur ljussättningen kan förhöja upplevelsen för besökarna, med ljus kan man även sätta fokus och betona något man tycker är viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: