Mina reflektioner

En vacker blomma

with 13 comments

Under dagens yrkesmässiga promenad mötte jag en fantastisk blomma som jag tog några bilder på, då jag inte är någon expert på blommor har jag inte en susning om vad det är för en blomma/växt, men vacker var den.

I de tider som nu råder, med coronapandemin och följderna av denna som vi ännu inte kan överblicka i form av psykisk ohälsa och arbetslöshet tror jag att alla och envar behöver hitta sitt sätt att njuta och återhämta sig, mitt bidrag är en vacker blomma.

Written by melkerlarsson

4 juli, 2020 den 00:06

13 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vackra bilder, vad använder du för kamera ?

  Gillad av 1 person

  Gerra K-son

  4 juli, 2020 at 05:11

  • Jag använder två stycken Canon kompaktkameror samt två Canon EOS systemkameror med lite olika objektiv. Av bilderna på bloggen är bortåt 90% tagna med kompaktkamerorna.

   Gilla

   melkerlarsson

   4 juli, 2020 at 09:11

   • Ok, fina grejer själv använder jag en Sony DSC HX 60 och en Nikon Coolpix p1000 samt Nikon 5300 och sedan min telefon Samsung Galaxy Note 10+ just nu blir det många bilder med Nikon Coolpix p1000. Det är en rolig sysselsättning att fota…

    Gillad av 1 person

    Gerra K-son

    4 juli, 2020 at 14:07

  • Ska väl tillägga att mina EOS kameror vid det här laget är ganska gamla, 10 – 15 år, valde EOS då jag under 90-talet köpte en EOS med autofokus för de traditionella filmrullarna. Till de digitala kamerorna kunde man nyttja de objektiv jag då skaffade då de har samma fattning, dock med en brännvidsförlängning om 1,3 – 1,4, mitt favoritobjektiv ett 100 mm makrotele blev m a o helt plötsligt ett klassiskt 135 mm objektiv. Jag började fotografera som 10-åring i början av 70-talet, ganska snart därefter började jag framkalla själv såväl svart-vitt som diafilm, samt köpa film på rulle och ladda tomkassetter med film (kostnadsfråga). Numera framkallar man i datorn och jag vill inte tillbaka till det gamla.

   Gilla

   melkerlarsson

   4 juli, 2020 at 16:06

   • Imponerande härligt, själv började jag det hela när jag startade bloggen för ca tre år sedan en kurs i fotografera med systemkamera hos moderskepet.se och på den vägen är det…

    Gillad av 1 person

    Gerra K-son

    4 juli, 2020 at 17:42

   • Detta med att fotografera är ganska intressant faktiskt, under senare år har det kommit att handla mer om pixlar än optiken, när jag började fotografera för snart femtio år sedan handlade det om optiken. Ibland kommer kollegor fram till mig och säger att deras mobil har fler pixlar än min kamera. Javisst, det är möjligen så, men optiken i min kamera är helt överlägsen optiken i deras mobil. Oavsett man fotograferar digitalt, med filmrulle eller målar, gäller samma principer som förr hur man bygger upp en intressant bild.

    Gilla

    melkerlarsson

    4 juli, 2020 at 20:32

   • Har börjat förstå detta, kommer ju längre och längre in i fotografins värld. Det är ingenting man lär sig trots att man har en bra kamera i mobilen…

    Gillad av 1 person

    Gerra K-son

    4 juli, 2020 at 20:39

 2. Den blomman är vacker och är en krollilja. En av mina favoriter. Du har rätt vi får försöka se det vackra och positiva i tillvaron, trots allt.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  4 juli, 2020 at 10:41

  • Tack för namnet på blomman, förstår att den är en av dina favoriter. Jag befann mig på en ganska så rask promenad men tvärbromsade när jag såg dessa vackra blommor.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   4 juli, 2020 at 15:55

 3. Fint bidrag till njutning och återhämtning! Har du alltså 4 kameror och mobilen???

  Gillad av 1 person

  Eva

  4 juli, 2020 at 11:15

  • Japp, men mobilen tar jag inga kort med, har dock alltid med mig en kamera oavsett om jag bara åker och handlar. Alla kameror har dessutom lite olika egenskaper.

   Gilla

   melkerlarsson

   4 juli, 2020 at 11:39

   • Intressant! Du visar inte så många bilder i dina inlägg. De du visar är dock alltid väldigt proffsiga.

    Gillad av 1 person

    Eva

    4 juli, 2020 at 11:57

   • Jag spar helt enkelt på utrymmet, kapaciteten är ju inte oändlig.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    4 juli, 2020 at 12:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: