Mina reflektioner

Idag besökte jag Vegastaden

leave a comment »

Idag besökte jag Vegastaden å yrkets vägnar och då framförallt Vega station och bussterminalen som ligger i anslutning till stationen, jag gjorde detsamma även för ungefär ett år sedan.

Sedan jag besökte Vegastaden för ett år sedan har en del hänt, ett antal nya hus har tillkommit, men än så länge är visionen av en stad svår att ana, bebyggelsen är fortfarande alltför gles för att man ska få stadskänslan. Om du vill veta mer om Vegastaden och visionerna för denna så rekommenderar jag mitt inlägg från juli 2019.

Förra året bestod servicen av Pressbyrån och Wofflans stenugnsbageri, i år hade det tillkommit ett gym, en sushi och en tobaksaffär. Wofflans stenugnsbageri som jag hört mycket positivt om hade jag tänkt besöka idag för att köpa med mig något gott bröd hem, men en sökning på nätet sa mig att det var semesterstängt, så det får bli en annan gång.

För övrigt var det ett märkligt väder idag, temperaturen passade mig alldeles utmärkt, +17-18, men trots detta upplevde jag att solen brände mina bara armar och underben. Detta är något jag brukar uppleva när det är åska på gång, ”jag får en känsla som inte stämmer med det termometern visar” och uppenbarligen har det varit åskväder i Stockholmsområdet, även om jag varken hörde eller såg någon åska under dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: