Mina reflektioner

Ut i blåbärsskogen

with 5 comments

Idag promenerade jag ut i det närbelägna Nackareservatet i jakt på blåbär och kantareller, någon svamp blev det inte, men blåbär är det gott om, bara att sätta sig och plocka.

Jag gav mig ut ganska så tidigt då det skulle bli en ganska varm dag, på vägen ut till Nackareservatet möte jag en större grupp med äldre kvinnor som gett sig ut betydligt tidigare än mig och som nu var på hemväg. Jag blir glad varje gång jag ser äldre personer som vågar sig ut i dessa tider, ingen människa mår ju bra av att bara sitta hemma, dessutom är risken för att bli smittad av coronaviruset i ett naturreservat nog i princip obefintlig.

Jag hade ärligt talat inte förväntat mig att hitta någon svamp då det är tämligen torrt i markerna. Egentligen föredrar jag att plocka svamp framför att plocka bär, det finns ju så gott om bär att det bara är att sätta sig och plocka, svamp måste man ju leta efter och det är ju det som är det roliga.

Min bärplockare som jag ärvde efter min mamma gick sönder för ett antal år sedan, men efter att ha plockat 1 1/2 liter blåbär med händerna idag bestämde jag mig för att ”nu ska det köpas en ny”. Bären kommer att konsumeras i närtid, dom kommer att få förgylla min frukost under de kommande dagarna, ex i form av blåbärssmoothies.

När en ny bärplockare väl är inköpt tänker jag plocka mer blåbär och dessa kommer jag torka så att de kan förgylla mina frukostar under mörka vintermorgnar.

Written by melkerlarsson

2 augusti, 2020 den 13:57

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hur torkar du blåbären?

  Gillad av 1 person

  Anna

  2 augusti, 2020 at 14:12

  • I ugn 50 grader, tar ett par timmar, överväger dock att skaffa en bär- svamptork. Alla som jag pratat med är så nöjda med sina.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   2 augusti, 2020 at 14:15

 2. Det verkar vara ett blåbärsår och jag ser en hel del också på mina promenader. Men jag är inte lika tålmodig och de bär jag orkar plocka hamnar i munnen direkt 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  2 augusti, 2020 at 17:30

 3. Blåbär är så gott, måste nog plocka ett par liter till medans de finns kvar. 🙂

  Gillad av 1 person

  Östertäljekvinna

  2 augusti, 2020 at 18:54

 4. Har sett en hel del bär under mina vandringar men har ännu inte plockat något. Det bör jag ju göra, det är ju så gott.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  2 augusti, 2020 at 20:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: