Mina reflektioner

Idag besökte vi Arsenalen

with 2 comments

Idag tog jag och sonen tåget till Strängnäs och därifrån bussen till Arsenalen, ett museum med stridsvagnar och allehanda andra stridsfordon, m a o ett typiskt ”killmuseum”.

Vi besökte Arsenalen även förra sommaren och det besöket gav helt klart mersmak hos såväl mig och sonen, så när jag inför denna coronasommar med hemester frågade jag sonen vad han helst ville göra under sommaren så stod ett besök på Arsenalen i Strängnäs högst upp på önskelistan. Detta var för övrigt första gången jag rörde mig utanför Stockholms läns gränser sedan höstlovet 2019 då vi åkte till Uppsala och besökte Evolutionsmuseet. Trots att vi har haft coronaviruset på besök här hemma så har vi valt att hålla en låg profil och hålla hos på hemmaplan.

Bilden ovan visar Sveriges första Stridsvagn från början av 1920-talet

Idag var det återigen dags för ett besök på Arsenalen för min och sonens del, vi tog bussen hemifrån till Flemingsberg där vi klev på regionaltåget som tog oss till Strägnäs, varifrån vi återigen gjorde en bussresa till Arsenalen som ligger en liten bit utanför Strängnäs.

Under några timmar strövade vi runt på museet och bara njöt av alla dessa tunga pjäser och historien bakom dessa, man kan var tycka vad man vill om den krigiska historien, men det tillhör faktiskt vår historia. Mänskligheten har krigat sedan man överföll grannbyn för att röva några slavar, må det i en framtid ta slut.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag skulle välja något annat att roa mig med i Strängnäs men det finns många valmöjligheter i min f d hemstad 😀 Kul att ni har en av alla era favoriter att besöka där.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  13 augusti, 2020 at 18:36

  • Som jag skrev i inlägget, det är ett typiskt ”killmuseum” om man säger så…

   Gilla

   melkerlarsson

   13 augusti, 2020 at 20:42


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: