Mina reflektioner

Jag promenerade igen

with 5 comments

Under fredagen och även under helgen lär det bli varmt, i alla fall om man får tro SMHI, så en värmeskygg person som jag passade på att ta en sista längre promenad innan värmen sköljer över mig, även om jag tyckte att det var olidligt varmt redan idag.

Jag behövde även handla, i alla fall grunden till maten under de närmaste 5 – 6 dagarna, så det fick bli en promenad till Tyresö centrum 8 kilometer bort, men jag tog omvägar så väl hemma hade jag promenerat närmare 11 kilometer. Enda nackdelen är att vägen till Tyresö centrum är så fruktansvärt tråkig, en cykel- och gångväg som är belägen bredvid bilvägen.

Det löste jag genom att lyssna på några poddavsnitt under ”resans gång” vilket jag normalt inte gör när jag är ute och promenerar. Idag lyssnade jag på ”USA poddens” avsnitt om Joe Bidens vicepresidentkandidat Kamala Harris, ”Kungar och krigs” avsnitt om Kung Hans, en av Sveriges kortvarigaste kungar, han satt på tronen mellan 1497 – 1501. Slutligen lyssnade jag på ”Vår blodiga historias” två avsnitt om John C Woods, mannen som b l a hängde de nazister som dömdes till döden under den sk Nürnbergprocessen 1946, vitt skilda ämnen med andra ord.

Efter att ha storhandlat i Tyresö centrum tog jag bussen hemåt.

Written by melkerlarsson

13 augusti, 2020 den 17:02

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cyklar du aldrig, tänkte jag nu. Tråkiga transportsträckor är som gjorda för cykeln. 😀

  Gillad av 1 person

  Östertäljekvinna

  14 augusti, 2020 at 16:44

  • Jo, cyklade förut, men efter att ha haft coronaviruset på besök så har jag problem med yrsel som återkommer då och då. Så jag vågar helt enkelt inte cykla för tillfället, det är fler på jobbet som haft corona som har samma problem, vi får se när jag kan cykla igen. Men jag gillar att promenera, så jag bryr mig inte så mycket, men lite obehagligt med yrseln som plötsligt kan göra att man snubblar till.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   14 augusti, 2020 at 17:26

   • Aj då, det var ju inte kul. Hoppas yrseln ger med sig så småningom. Själv saknar mina smaklökar som inte har återhämtat sig än.

    Gillad av 1 person

    Östertäljekvinna

    14 augusti, 2020 at 18:24

   • Detta med smak har jag hört mycket om, trist!

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    14 augusti, 2020 at 18:32

   • Glömde en sak, en granne till mig som hade corona samtidigt som mig gjorde när hon frisknat till chilli con carne, hon tycke dock att smaken var lite klen, så hon kryddade extra. När hennes sambo kom hem efter ett par veckors jobb i norrland plockade han ut resterna ur frysen, han trodde att hon försökte mörda honom – så starkt var det.

    Gilla

    melkerlarsson

    14 augusti, 2020 at 21:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: