Mina reflektioner

Arbetsveckan avslutades med digitala möten

with 8 comments

Idag blev det en dag med digitala möten, dagen inleddes med ett möte med mina kollegor, vårt vanliga varannan fredagsmöte, en del var på plats och en del höll sig precis som jag hemmavid.

För min del handlade det inte om någon rädsla för att bli smittade, utan snarare om att det passade logistiken kring frukost och att sonen skulle till skolan på morgonen. Att arbeta hemma gör mig mer effektiv, men där jag tidigare bokade in restid till möten i min digitala kalender måste jag nu boka in egen arbetstid, annars blir man sittande i digitala möten från morgon till kväll och det är inte hållbart.

Bilden ovan är från tunnelbanestationen T-centralen, plattformen för den sk blå linjen, folktomt? Ja, bilden är tagen när coronapandemin härjade som värst i Stockholm i våras.

Under eftermiddagen hade jag ytterligare digitala möten innan jag begav mig till Tyresö centrum för att handla inför helgen och den kommande veckan. Då jag kör en ”äta mig ur skåpen kampanj” här hemmavid så kommer det jag fyllde min dramaten med att räcka under hela nästkommande vecka, förutom några smärre inköp av färskvaror under veckan.

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Intressant att läsa om hur man som yrkesarbetande måste lägga om rutiner och tider. Tycker det låter ganska positivt.

  Gillad av 1 person

  Eva

  28 augusti, 2020 at 20:42

  • För mig är denna utveckling synnerligen positivt, jag har inget som helst behov av rutiner och struktur, jag jobbar på oavsett var jag befinner mig och vid vilken tid på dygnet som helst.

   För dom människor som inte är som jag, som behöver rutiner och struktur är det nog jobbigt, för vissa är det nog ett rent ut sagt ett helvete.

   Jag kör dock på som vanligt, har arbetat så här de senaste 20 åren, mina chefer har alltid vetat att jag klarar mig själv och löser problem som uppstår på egen hand, så dom har kunnat lägga sin tid ”på de andra” istället.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   28 augusti, 2020 at 21:36

   • Låter förträffligt bra. Skulle ha passat mig bra också.

    Gillad av 1 person

    Eva

    28 augusti, 2020 at 21:48

 2. Så klokt det där med egen arbetstid. Det låter jag mig inspireras av.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  28 augusti, 2020 at 21:40

  • Det har jag praktiserat i flera år, när det börjar bli lite tjockt i kalendern lägger jag in egen arbetstid, hur ska man annars hantera hemläxorna från mötena? Sedan hemarbetet drog i gång i våras har jag bara vidareutvecklat detta. Ungefär en gång i veckan bläddrar jag igenom kalenderns kommande 4 – 6 veckor, där det börjar bli tajt lägger jag in egen arbetstid. Oftast gör jag detta på tunnelbanan på väg till eller från jobbet.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   28 augusti, 2020 at 21:45

 3. Glömde säga hur jättefin jag tycker bilder från plattformen på T-centralen är! Super!

  Gillad av 1 person

  Eva

  29 augusti, 2020 at 14:47

 4. Det finns nog många fördelar med att jobba hemma. Utan arbetskamrater omkring sig är det nog lätt att få mer gjort.
  Däremot tror jag inte att det passar alla. Självdisciplinen måste vara hög om det ska fungera, och det får inte finnas saker hemma som pockar på uppmärksamhet. Att göra ett inrutat schema, som du har gjort, och sedan följa det … det är nog ett måste om det ska fungera bra.

  Gillad av 1 person

  Lollo

  30 augusti, 2020 at 09:30

 5. Det är nog främst två kategorier människor som drabbas negativt av att arbeta hemma, dels de som behöver struktur men inte själva kan skapa den, sådana som behöver chefens råd i tid och otid. Dels dom som inte kan begränsa sig, som inte kan sätta gränser, som accepterar digitala möten på alla möjliga och omöjliga tider på dygnet. Själv är jag så pass gammal att jag ifrågasätter, de flesta på min arbetsplats är yngre än mig och lyssnar på en gammal gubbe.

  Gilla

  melkerlarsson

  30 augusti, 2020 at 19:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: