Mina reflektioner

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

with 2 comments

Att lägga upp ett recept på en macka/smörgås kanske känns lite konstigt, men jag tyckte att baguette med mozzarella, ugnsbakade tomater och basilika var såväl gott som mättande, så varför inte.

Ingredienser, till ett bröd:

  • 8 körsbärstomater
  • Olivolja
  • Baguette, 15- 20 cm
  • 1/2 Mozzarella (hälften av en mozzarella som normalt väger 125g)
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Halvera körsbärstomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta ca 20–25 minuter tills de får lite färg. (Detta kan göras i förväg, en dag innan om man så önskar, så gjorde jag)
  • Dela baguetten på längden och ringla lite olivolja över brödets undre del
  • Bryt eller skiva mozzarellan i mindre bitar, lägg denna på brödet, addera tomater och basilika. Salta och peppra lätt.
  • Variation, de ugnsbakade tomaterna kan ersättas med valfri mängd soltorkade tomater, alternativt skivade tomater eller rostad strimlad paprika (finns från bland annat Garant och Zeta)

Written by melkerlarsson

3 september, 2020 den 07:25

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Låter jättegott! Ugnstorkade tomater😋

    Gillad av 1 person

    Anna

    3 september, 2020 at 20:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: