Mina reflektioner

En lunchpromenad hemmavid

with 5 comments

När jag arbetade hemma idag tog jag mitt på dagen en paus och gav mig ut på en lunchpromenad i närområdet, jag promenerade i Listuddens koloniområde och i det nya bostadsområdet Lilla Sköndal.

Idag hade jag fyra digitala möten, två under förmiddagen och två under eftermiddagen, däremellan tog jag ett break och gav mig ut på en promenad i närområdet. Trots att mötena är digitala och allt runt i kring mig är väldigt annorlunda så måste man på något sätt skapa rutiner som passar in i detta nya normala. Jag försöker så gott det går att ta ett break mitt på dagen och gå en sväng under lunchtid, precis som jag gjorde när jag dagligen satt på kontoret innan coronaviruset slog till.

Written by melkerlarsson

8 september, 2020 den 00:02

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag förstår att det kan vara svårt att skaffa sig nya rutiner med distansarbete. Själv tror jag jag skulle ha väldigt svårt för det. Bara det att gå upp en viss tid på morgnarna, se till att ha rena och hela kläder, förberett ev lunchlåda, träffa kollegerna och utbyta åsikter om händelser mm skulle jag sakna. Man vänjer sig naturligtvis, men jag tror inte distansarbete bara är en dans på rosor.

  Gillad av 1 person

  Eva

  8 september, 2020 at 11:59

  • För mig fungerar det bra, men man måste tänka till lite och skapa rutiner om än konstgjorda, annars blir det långa arbetsdagar och inga pauser. I och med att så många arbetar hemma tär det nog även på relationer, hade man en lite småusel relation redan innan så är det nog lätt att den blir riktigt usel om båda arbetar hemma hela tiden. Jag tror att pandemin kommer att få många konsekvenser som vi inte tänkt på.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   8 september, 2020 at 12:09

 2. Det är nog bra att behålla de rutiner man kan och just promenader ger både välbefinnande och energi till att orka resten av arbetsdagen…även när arbetet utförs hemifrån.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  8 september, 2020 at 20:49

 3. Så klokt att ta en paus och att dessutom gå ut. Det är så viktigt. Jag tjatar på mina kollegor men är en usel förebild.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  8 september, 2020 at 21:21

  • Man måste hitta stunderna, när jag inte åker till jobbet tappar jag vardaglig motion till/från tunnelbanan. Jag har haft många möten utomhus sedan i mars, såväl vanliga telefonsamtal som Skypemöten, sådana där man inte behöver betrakta en presentation hela tiden.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   8 september, 2020 at 21:26


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: