Mina reflektioner

Till slut gav jag med mig

with 4 comments

Till slut fick jag ge med mig och köpa en Dosett, de enda läkemedel jag konsumerar är kopplade till allergi, men jag tröttnade på att jag inte kom i håg om jag tagit mina allergitabletter eller ej.

Min glömska ledde nog till att jag då och då tog en dubbel dos av allergitabletterna, vilket väl inte är någon större katastrof, det hade förmodligen varit betydligt värre om jag hade tagit dubbel dos av något annat, ex mediciner för blodtrycket eller hjärtat, några sådana mediciner tar jag dock inte.

Insåg dock att det för framtiden var bra att skapa en ny vana, så i samband med att jag besökte Tyresö centrum för att handla mat stegade jag in på Apoteket och köpte mig en Dosett. Det satt dock hårt inne, det är väl bara ”äldre människor” som använder en Dosett?, men då jag börjar närma mig sextio får jag nog räkna mig till kategorin ”äldre människor” även om det tar emot.

Written by melkerlarsson

18 september, 2020 den 16:17

Publicerat i Skarpnäck

Tagged with , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jaså du är sååå gammal Melker 😉
  Jag har ingen dosett, men jag skriver dagarna med tuschpenna på pillerkartan 🙂

  Gillad av 2 personer

  Tony

  18 september, 2020 at 16:36

 2. Hahaha, välkommen in i dosettgänget 😀 Jag tar piller både morgon och kväll och det är flera olika sorter. Utan dosett skulle jag också fundera över om jag har tagit eller ska ta mina piller. Jag har dessutom larmet på mobilen inställt på kl nio både morgon och kväll. Jag vägrade först ta till mig rådet om att ställa in larmet men jag var nära att glömma medicinen ett antal gånger så jag gav efter.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  18 september, 2020 at 18:32

 3. Har förstått att dosetten är förknippat med känslor hos många. När jag var liten hade en storasyster till en av mina kompisar dosett vilket imponerade på oss barn. Vi ville gärna ha en egen av någon anledning. Känns lite märkligt idag, då den stora flickan var allvarligt sjuk.

  Gillad av 2 personer

  MarveW

  18 september, 2020 at 19:18


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: