Mina reflektioner

Jag handlade grönsaker på lunchen

with 4 comments

Under en paus mellan två digitala möten gick jag ut i närområdet för att handla grönsaker, inom en radie om 100 meter från bostaden hittar man förutom en ordinär Coop butik, även en affär med inriktning på utländsk mat som har ett stort utbud av grönsaker.

Går man ytterligare några meter hittar jag en affär med inriktning på östeuropeisk mat, från bland annat Baltikum, Polen och Ryssland, såvida jag utsträcker promenaden ytterligare några meter hamnar jag hos torghandlarna med fräscha grönsaker i den sk Brandparken.

Efter att ha varit ute en kvart återvände jag hem med en tygkasse fylld till bristningsgränsen med grönsaker, den totala kostnaden var runt 60 kronor, här hemma finns det numera grönsaker för mer än en veckas behov. Vilken stormarknad kan konkurrera med det priset på grönsaker? Ingen…

Vad ska jag då göra med alla grönsaker, jo bland annat en ”veckans sallad”, men alla de grönsaker jag köpte idag kommer även att ingå i en mängd rätter som jag kommer att servera under den kommande veckan.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vilket härligt utbud att ha så nära hemmavid! Alltid spännande att gå i ”utländska” matbutiker och jag upplever att de har grönsaker och frukt med mer smak. Kanske inbillning😁

  Gillad av 1 person

  Anna

  26 september, 2020 at 06:52

 2. En av fördelarna med att bo i en stor stad är väl utbudet av det mesta. Inte illa att ha tillgång till allt detta goda inom ett litet område.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 september, 2020 at 14:00

  • Det finns nog fördelar med det mesta, allt beroende på vad man söker, jag gillar det stora utbudet och skulle nog aldrig kunna avstå från det. Det finns ju underlag för alla smaker oavsett om det handlar om mat eller annat i en storstad, tror att det är det som lockar ungdomar från landsbygd och mindre städer till de större städer.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   26 september, 2020 at 16:57


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: