Mina reflektioner

Natt klockan tolv på dagen

leave a comment »

Idag var det riktigt mörkt ute när jag vaknade strax före åtta, mörkare än det borde vara. När jag kom ut på promenad strax efter klockan tio var jag tvungen att justera ISO-talet på min digitalkamera kompaktkamera till 3200 ISO för att överhuvudtaget kunna ta bilder på fri hand.

Mörkret berodde inte enbart på att solen går upp senare och senare, snarare på att det var rejält mulet. Trots det justerade ISO-talet fick jag exponeringstider om 1/60 – 1/100 sekund, förutom nedanstående bild där exponeringstiden faktiskt blev 1/400 sekund.

Under promenaden mötte jag bara sådana som var tvungna att gå ut, hundägare som behövde rasta hunden och småbarnsföräldrar som behövde ”lufta” sina småbarn, alla andra verkade hålla sig hemma.

Det blev en tämligen traditionell promenad via såväl Skogskyrkogården och Skarpnäcks koloniområde, allt med målet att vara hemma till 14:00 när försnacket inför dagens Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården började. Det så länge lovande ut för Hammarby, men Djurgården lyckades kvittera i slutminuterna, nåja, man kan inte bli nöjd med allt här i livet.

Natt klockan tolv på dagen, som är rubriken på detta inlägg syftar på en roman av författaren Arthur Koestler som kom ut 1940, som handlar om kommunistiska utrensningar i ett fiktivt land, men som har påtagliga likheter med de ”rättegångar” / utrensningar som ägde rum i Sovjetunionen under andra halvan av 1930 talet. Jag läste boken för 30 – 35 år sedan, men kommer inte ihåg handlingen i detalj. Just idag skedde inga utrensningar, men jag lånade titeln då det var tämligen mörkt och skumt ute även mitt på dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: