Mina reflektioner

Det bästa jag vet – att promenera

with 4 comments

Den enda träningsform jag känner mig helt bekväm med är att promenera, för många år sedan gjorde jag några försök att börja löpträna, men det slet för hårt på knäna så det gav jag upp ganska så snabbt.

Ett annat alternativ hade ju varit att börja träna på ett gym, men det går bort för min del. Jag står inte ens ut med tanken på gruppträningar eller att jag skulle hålla på att springa på ett löpband eller hålla på med någon annan ”maskin” och att andra människor skulle se på. Detta även fast jag inser att jag förmodligen skulle få en mer allsidig träning på ett gym än när jag är ute och promenerar. Ett gym kanske jag skulle kunna besöka om jag visste att jag hade monopol på det, att det var bara var jag där, men annars går det bort, ligger helt utanför min komfortzon om jag säger så.

Så i stället blir det promenader för min del, såväl i skog och mark som i stadsmiljöer, naturligtvis ger en promenad inte samma allsidiga träning som man kanske skulle få på ett gym, men jag väljer promenaden i alla fall.

Nu finns det ju fler skäl än träning som gör att jag älskar att promenera, man ser saker efter vägen, det är dessutom balsam för själen och under en promenad kan man bearbeta och skingra tankar. Promenerar jag ensam kan jag dessutom under rena ”transportsträckor” lyssna på någon intressant podd.

Jag har promenerat sedan jag var liten och har tack å lov fått sonen att inse att detta med att promenera är något kul. Även om han nu som tonåring inte hänger på lika ofta som förr men jag hoppas att jag grundlagt något för framtiden. När vi är ute och reser, oftast till Gävle eller Malmö, blir det alltid en kvällspromenad efter att vi varit ute och ätit på kvällen.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håller helt med dig. Balsam för själen och tid för att låta tankar skena fritt. Man hinner lösa många huvudbryn

  Gillad av 1 person

  Anna

  12 oktober, 2020 at 20:28

 2. Jättefina bilder! Håller helt med dig. Jag har gått i 30 år bara för att vi alltid hade hundar. Hoppas att det har blivit ett behov som jag kommer att fortsätta med när jag inte har en hund längre. Mina katter har alla lämnat mig och hunden är 13 år.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  12 oktober, 2020 at 21:52

  • Har man skaffat sig en god vana är det ganska lätt att fortsätta med den, man får bara hitta ett nytt skäl att gå ut. Ju äldre jag blir ju viktigare blir det att gå ut och röra på sig även om jag gjort det sedan jag var liten.

   Gilla

   melkerlarsson

   12 oktober, 2020 at 22:01

 3. Vilka härliga foton från en del av dina promenader. Du får förmodligen mer motion och träning än många andra och håller igång viktiga funktioner. Jag är helt inne på samma linje när det gäller gym. Jag har ett styrketräningsprogram som jag gör för att det får mig att må bättre men jag skulle inte vara lika benägen att göra de rörelserna om jag var tvungen att ta mig till ett gym. Jag tränar hemma och sedan tar jag en promenad 😀

  ibod11 - Ingrid

  14 oktober, 2020 at 14:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: