Paprika och zucchini i ugn
Paprika och zucchini i ugn är ett underbart tillbehör till alla möjliga maträtter, såsom hemgjord kebabtallrik, pastarätter och kötträtter, med andra ord till det mesta.
Grönsakerna håller ett par dagar i kylen, så jag brukar göra en stor sats som kan serveras som tillbehör under några påföljande middagar, ungefär som när jag gör en pizzasallad under helgen inför den kommande veckan.
Jag har förmånen att ha en butik runt hörnet som säljer såväl grönsaker och utländska matvaror till mycket bra priser, betydligt lägre priser än hos de traditionella stormarknaderna. Så många av grönsakerna som tillagas hemma i mitt kök handlar jag där.
Ingredienser:
- 1 zucchini
- 4 á 5 spetspaprikor (andra paprikor går säkerligen lika bra)
- 4 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skär zucchini i skivor
- Skär paprikan i bitar
- Blanda med olja och vitlök
- Krydda med salt, peppar och oregano
- Rör om
- Baka i ugn i ca 20 – 25 minuter, rör om efter halva tiden
- Serveras avsvalnad
ser gott ut. Äter du dem varma eller kalla?
GillaGillad av 1 person
MarveW
20 oktober, 2020 at 21:03
Kalla, avsvalnade, mycket gott och kan sparas i kylen under några dagar
GillaGillad av 2 personer
melkerlarsson
20 oktober, 2020 at 21:05
Ser gott ut. Fixar också din ”sallad för hela veckan” då och då.
Ska testa det här. Låter som om mina smaklökar gillar det.
GillaGillad av 1 person
Kristallina
21 oktober, 2020 at 17:18