Mina reflektioner

Halloumi med tomatsås och spenat

with 3 comments

Halloumi har väl mestadels kommit att serveras som halloumiburgare, så gör även jag, men man kan göra mycket annat gott där halloumi ingår.

När man fräser garam masala i olja, en kryddblandning från Indien, så sprids en doft av Indien hemma i köket, en underbar doft. Halloumi går väl knappast att hänföra till det indiska köket, men varför inte blanda smaker från jordens alla hörn.

Ingredienser:

  • Ris
  • 1 gul lök
  • 2 msk garam masala
  • 500 g krossade tomater
  • 200 – 400 g halloumi (en á två halloumi)
  • 50 – 70 g babyspenat
  • 2 msk olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, jag serverar alltid jasminris till denna rätt
  • Skala och skär den gula löken i skivor, stek den i hälften av oljan (1 msk), strö över garam masala och fräs ytterligare någon minut.
  • Häll i de krossade tomaterna och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 – 10 minuter.
  • Skär halloumin i bitar och stek i resten av oljan (1 msk).
  • Vänd ner spenaten i tomatsåsen och servera med halloumi och ris.

Written by melkerlarsson

21 oktober, 2020 den 22:28

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det ser gott ut. Kanske gör jag en variant med tofu i stället för halloumi 😀

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    22 oktober, 2020 at 17:13

    • Man kan säkert göra den med tofu, min erfarenhet av tofu är dock liten, har aldrig tillagat tofu men sneglat på tofu under lång tid.

      Gilla

      melkerlarsson

      22 oktober, 2020 at 17:19

      • Tofu går att använda till mycket men jag har misslyckats några gånger. Min favorit är skagenröra där tofun i små bitar ersätter räkorna. Men i ditt recept, där den steks i mindre bitar, tror jag att det skulle bli bra.

        Gillad av 1 person

        ibod11 - Ingrid

        22 oktober, 2020 at 17:23


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: