Mina reflektioner

Det skulle ju bli ljusare…

with 5 comments

Idag skulle det ju blivit ljusare på morgonen i och med skiftet från sommartid till vintertid (normaltid), men så blev det inte, när jag gick ut i morse strax efter klockan tio var gatlyktorna fortfarande tända.

Det var grått, fuktigt och lite blåsigt så jag styrde stegen mot den relativt vindskyddade Skogskyrkogården, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Hade detta varit ett normalt år hade jag även besökt Skogskyrkogården nu på lördag, allhelgonadagen, men då man håller såväl kapellen som visitor center stängda denna dag m a p coronaviruset så kommer jag sannolikt göra något annat på lördag. Jag hoppas dock att de som besöker Skogskyrkogården tar sig tid för att bese den fina utomhusutställningen om Skogskyrkogårdens historia, den är synnerligen sevärd.

I år kommer jag inte heller att åka till min mammas gravplats, minneslunden på Görvälns kyrkogård i Järfälla, avvaktar till nästa allhelgonadag då det är 25 år sedan hon gick bort, just på allhelgonadagen, den optimala dagen att lämna jordelivet på om du frågar mig.

När jag mot promenadens slut närmade mig hemmet gjorde jag ett besök i den lokala grönsaksaffären, ikväll kommer jag servera Cevapcici med ris, het tomatsås och ugnsbakade grönsaker. Cevapcici har jag gjort själv några gånger, men denna gång blir det färdigköpta cevapcici från Hemköps frysdisk. Resten av dagen kommer jag att ägna åt matlagning i gott sällskap av fotboll på TVn i köket, ingen dålig avslutning på helgen, särskilt som Hammarby vann en viktig bortamatch mot Östersund.

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har sex gravar att besöka, 12-20 mil bort, så av det skälet nyttjar jag flera dagar till gravvård. I år är jag upptagen under helgen, så det blir redan torsdag och fredag för mig. Fin tradition tycker jag.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  25 oktober, 2020 at 17:50

  • En väldigt fin tradition som med åren tack och lov blivit lite mer lättsam, den är inte så nedtyngd som den var tidigare. När jag under senare år haft med sonen till min mammas minneslund, som han förstås aldrig träffade, har han tyckt att det varit riktigt kul/trevligt. I och med min mammas tidiga bortgång blev jag innehavare av ett antal gravrätter i södra Sverige, Småland och Blekinge, men det är ju inte gravar jag regelmässigt besöker, men ser på distans till att de hålls i skick.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   25 oktober, 2020 at 17:57

 2. En väldigt vacker höstbild.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 oktober, 2020 at 18:18

 3. Det är lite folkfest på Skogskyrkogården under Allhelgona. Igår går jag inte men annars brukar jag gå dit trots att jag inte vet någon som är begravd där

  Gilla

  maria65a

  5 november, 2022 at 06:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: