Mina reflektioner

Ett besök i Hagaparken

with 4 comments

Idag tog jag ut en ledig dag som jag tillbringade med sonen som har höstlov denna vecka, dagen kom vi att tillbringa i Hagaparken som dagen till ära skrudat om i höstfärger.

Ett besök i Hagaparken under hösten är näst intill en tradition, då parken i princip enkom har lövträd är parken tämligen färgsprakande från slutet av september och en bit in i november. Vi betraktade inte bara de färgsprakande löven, vi besökte även de flesta av de speciella byggnader man hittar i Hagaparken det kinesiska templet, ekotemplet och koppartälten.

Vi besökte dock inte Fjärilshuset Haga Ocean, detta då jag har svårt för den varma och fuktiga miljön, jag får lätta andningsbesvär i en sådan omgivning, så jag avstår.

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkligen en härlig plats som jag själv besöker alldeles för sällan. Bra gjort att få med sonen dit.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  28 oktober, 2020 at 16:20

  • Jo, med en tonåring måste man kämpa lite, men när han väl kommit utanför dörren gillar han utflykter. Jag besökte Hagaparken frekvent under 80-talet när jag bodde i Häggvik (Sollentuna), då hade jag en busslinje som gick hemifrån till Hagaparken, så det blev många besök. Under senare år har det dock mestadels blivit besök under höstarna, även om Hagaparken är fantastisk under alla årstider.

   Gilla

   melkerlarsson

   28 oktober, 2020 at 21:19

   • Numera är det fint att gå längs hela Edsviken. Inte riktigt från Häggvik men åtminstone från Edsbergs slott. Det finns fina gång- och cykelvägar längs vattnet.

    Gillad av 1 person

    MarveW

    28 oktober, 2020 at 21:32

   • Edsbergs slottspark var inte så dum på den tiden jag bodde i trakterna, men har inte varit där på länge. Häggvik och omgivningarna har verkligen förändrats sedan jag efter 10 år flyttade därifrån 1991.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    28 oktober, 2020 at 21:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: