Mina reflektioner

”Den äldre mannen var före mig”

with 8 comments

När jag idag handlade på ICA Kvantum i Tyresö så blinkade det rött när jag skulle checka ut efter att ha använt självscanningen, jag behövde med andra ord hjälp av en ur personalen.

För min del handlade det om att jag köpt folköl, lika med ålderskontroll, någon legitimation ville dom ju förstås aldrig titta på numera.

Men det som slog mig var att en yngre tjej drabbats av samma sak, när expediten dök upp hos henne först så sa hon att ”Den äldre mannen var faktiskt före mig”, jag såg mig omkring och insåg att det var bara hon och jag där, så jag var m a o ”den äldre mannen”.

Man får väl vara glad så länge som man inte benämns som den ”gamla gubben”, samtidigt hedrar det henne att hon påtalade att jag var där först och därmed skulle få hjälp först vilket ingav mig ett visst hopp om den unga generationen.

Written by melkerlarsson

6 november, 2020 den 17:38

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. 😁
  Visst blir det en konstig känsla när man ändå får inse att man är äldre. Som mormor alltid säger
  -Tänk att du snart är 50, jag minns bara när du var liten och…..

  Gillad av 1 person

  Anna

  6 november, 2020 at 18:59

  • Jo, jag brukar säga, en gång i tiden var man ”ung och vacker”, nu är man bara ”och”, om man nu ens var vacker när man var ung. Slipper liknande kommentarer från mina mor- och farföräldrar då dom samtliga var födda på 1800-talet, men annars hade dom säkerligen kommit.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   6 november, 2020 at 19:28

 2. men är inte det samma sak som att du beskriver henne som en ”yngre tjej”. Vi har någon form av fallenhet att relaterat till ålder och kön.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  6 november, 2020 at 19:16

  • Jovisst är det så, jag bryr mig ärligt talat inte, tycker bara det är lite kul. Precis som när jag har köpt årskort till diverse ställen då dom frågat om det ska vara för pensionär. Eller som när jag och sonen var på museet vid Uppsala högar, dom hade pensionärspris på den tiden. Då frågade dom i entrén om det var ett barn och en pensionär, jag sneglade på priserna, barn var gratis och pensionärer hade lägre pris, så då var jag helt plötsligt pensionär. Frågar dom så…

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   6 november, 2020 at 19:22

 3. ”Sätt dig ned och kör jävla gubbe, vi har brått intill stan”. Så sa 17-19 åringarna till mig då jag var i sena 20-årsåldern, då jag hade styrt upp de stökigaste bak i bussen på lördagskvällen. 😀

  Gillad av 1 person

  Tony

  7 november, 2020 at 07:07

 4. Jag skulle nog inte kunna hålla mig från att skratta om jag blev kallad ”äldre dam” 😀 Det skulle låta så absurt i mina öron men jag har förståelse för att en yngre generation tycker att det är ett artigt sätt att benämna oss.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 november, 2020 at 20:15

  • Jo, det var nog av artighet hon uttryckte sig så, kan inte tolka det på något annat sätt. Samtidigt är det fruktansvärt svårt att bedöma ålder på folk, för sonen (snart 15) är alla över 25 gamlingar. Jag gissade fel på ålder på en tjej på jobbet på den tiden vi hade fysiska möten, gissade 10 år fel, tack och lov trodde jag att hon var 10 år yngre än hon var.

   Det är svårare idag, när jag växte upp anammade man en viss klädsel etc när man blev äldre, ser det i mina och min mammas fotoalbum, man såg helt enkelt äldre ut förr. Det kommer säkerligen sonen också säga på 2060 – 70-talet… men jag sa det först.

   Gilla

   melkerlarsson

   7 november, 2020 at 20:28

   • Jag kallar mig ibland för tant men inbillar mig ändå att jag inte har någon likhet med de tanter som fanns i min ungdom 😉

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    7 november, 2020 at 20:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: