Mina reflektioner

Växlande väder

with 5 comments

I går var vädret allt annat än inbjudande, de blåste och regnade, med andra ord ett riktigt skitväder för att tala klarspråk.

Då i princip alla museer är stängda, förutom en handfull, valde jag att ta bussen till det närbelägna Tyresö centrum för att handla, helgens mat är ju redan handlad och klar, så idag blickade jag framåt. Dels handlade jag mat inför den kommande veckan, men blickade även fram emot den stundande julen, köpte ingen julskinka, men sådant jag vet att jag kommer behöva och som inte behöver kylförvaras såsom konserver, majonäs och skånsk senap. Någon gång ska jag ju ändå handla det, så varför inte handla det som går i god tid.

Idag bjöds det dock på ett fantastisk väder, strålande sol, en stor kontrast mot gårdagen, visst blåste det, men så här i slutet av november kan man inte ställa alltför höga krav på vädret, att solen skiner duger gott.

För min del blev det en promenad i närområdet tillsammans med sonen, under promenaden kom vi att tala om än det ena än det andra, det förestående valet till gymnasiet, men mestadels om minoritetsspråk i olika länder. En ganska kul men otippad diskussion med en tonåring.

Promenaden avslutade med matinköp på den närbelägna Hemköp, idag köpte jag nästan bara frysvaror, under pandemin har jag kommit att rationalisera matlagningen lite grand. Det blev m a o en hel del halvfabrikat som fick följa med hem till frysen i formen av kebab, cevapicici och souvlaki. När vi hade corona här hemma i månadsskiftet mars – april insåg jag hur skönt det var att ha lite halvfabrikat i frysen, man orkade ju inte direkt laga mat från grunden när man var sjuk.

Väl hemma slog jag på TVn och tittade jag på allsvensk fotboll, säsongen brukar normalt avslutas kring allhelgonahelgen, men detta år är ju allt annorlunda, det kommer att spelas allsvensk fotboll både den första- och andra advent då serien avslutas. Mig veterligen har det aldrig spelats seriespel i Sverige under december, januari och februari, så denna säsong är verkligen unik.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alltid lika imponerad över att du får med dig sonen på promenad.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  22 november, 2020 at 15:24

  • När han var lite yngre var det inga problem alls, en dag promenerade vi något över 20 km, men nu är det lite segare att få ut honom, men när han väl kommer ut gillar han det. Hoppas att jag grundlägger en god vana för framtiden.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   22 november, 2020 at 15:42

 2. Man har onekligen börjat planera matinköpen med lite bättre framförhållning numera.

  Gillad av 1 person

  Eva

  22 november, 2020 at 16:13

 3. Färdiga matlådor eller annan lättlagad mat är alltid bra att ha hemma och jag tror att vi är många som försöker planera inköpen lite mer nu.
  Visst är det kul och spännande att ha vuxna, eller nästan vuxna, barn som vill ge sig in i oväntade och givande samtal. Numera blir jag inte särskilt förvånad över hur samtalen kan variera. Jag bara trivs och försöker hänga med 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 november, 2020 at 20:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: