Mina reflektioner

En promenad till en nyöppnad matbutik

with 5 comments

Idag promenerade jag till Willys i Sköndal, butiken öppnade förra veckan och jag ville bilda mig en uppfattning om denna nya relativt närbelägna butik, som ligger ca 1,7 kilometer hemifrån sett till fågelvägen.

Nu gick jag förstås inte den rakaste vägen, det gör jag ju i princip aldrig, jag styrde först norrut mot Skogskyrkogården och tog ett varv därinne innan jag styrde stegen söderut för att komma fram till Willys i Sköndal norrifrån.

Jag förstår att Willys ville öppna butiken i god tid innan julhandeln, för bilisterna har man gjort allt, iordningsställt och asfalterat parkeringen. Dock återstår det en hel del att fixa för oss som kommer till fots eller med cykel, när jag skulle ta mig till butiken norrifrån fick jag klafsa genom en lervälling, när jag sedermera begav mig hemåt lämnade jag området söderut. För oss som promenerade fanns det en halvmeter bred yta som det inte ens skulle gå att köra en barnvagn eller ännu mindre en rullstol på. Här undrar jag verkligen hur man tänkt, när man ändå hade ett gäng på plats för att asfaltera parkeringen kunde dom då inte jobbat ytterligare en dag för att fixa anslutningarna till det kommunala gång och cykelnätet.

Butiken i sig var dock riktigt bra, jag kommer absolut att promenera dit fler gånger för att handla, såvida dom lyckas fixa ett självscanningskort till mig nästa gång, vilket dom inte lyckades med idag. För att hämta ut en självscanner behöver man ett körkort, vilket jag aldrig haft, lyckas dom fixa självscanningskort kommer jag fortsätta att besöka butiken, annars väljer jag andra butiker då jag prioriterar butiker som erbjuder självscanning.

Written by melkerlarsson

29 november, 2020 den 16:45

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag tycker att det är allt mer vanligt att förändringar sjösätts innan allt är klart. Det kan vara nya system, nya butiker mm. Det är tillräckligt färdigt för att kicka igång men det finns mycket utvecklingsarbete kvar.

  Gillad av 2 personer

  MarveW

  29 november, 2020 at 20:04

  • Här är det helt uppenbart så, fastighetsägaren som förmodligen inte är Willys vill ha avkastning på sitt kapital, få in hyresintäkterna. Jag vet inte vem som är fastighetsägare, förmodligen få andra. Det är dock tämligen omodernt att idag inte arrangera för gående och cykel, med dagens miljötänk i åtanke.

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   29 november, 2020 at 21:40

   • Det finns liknade exempel i norrort. Förbättringar för gångare och cyklister kommer men det kommer att dröja. Affärer vill öppna före jul och inte vänta på cykelbanor.

    Gillad av 1 person

    MarveW

    29 november, 2020 at 22:27

 2. De har tydligen några problem att fixa till. Det borde vara ganska många som saknar körkort. Underligt att det ska krävas. Hoppas det ordnar sig.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  29 november, 2020 at 20:10

  • I Stockholm är andelen som inte har körkort tämligen hög i jämfört med ex Östersund. När jag var ung var jag ganska så udda i och med att jag saknade körkort, idag är jag inte lika udda.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   29 november, 2020 at 21:42


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: