Mina reflektioner

En lördag

with 3 comments

Idag var det ännu en dag med tråkigt väder, okej det var bättre än igår då det regnade hela dagen, men det gjorde ju inte så mycket då jag arbetade och satt i diverse digitala möten. Att vädret var bättre innebar dock endast att det inte regnade, det var dock lika grått och mörkt som det varit under hela den gångna veckan.

Det blev en lugn start på dagen, jag gick upp relativt tidigt, det var fortfarande kolsvart ute och åt frukost, efter ett besök i duschen somnade jag om på sängen med en spinnande katt som sällskap. Jag vaknade till när sonen gick upp och ropade ”god morgon”, undrar vad en trött tonåring skulle säga om jag stack in huvudet i hans rum och skrek ”god morgon”, det måste jag testa någon gång.

Jag begav mig först till ICA Skarpnäck för att hämta ut några postpaket, dom har ju begränsade utrymmen för paket och så här inför jul och efter den sk Black Friday är det högt tryck. Det var en relativt kort kö för hämta paketen, förstår inte att tjejen som skötte paketutlämningen orkade vara så ärligt trevlig som hon verkligen var när dom nästan drunknar i paket nu i december.

Efter att ha lämnat av paketen hemma begav jag mig ut på en promenad i närområdet, lämnade dock den lite hostiga och förkylda sonen hemma, det handlar dock om en klassisk förkylning, men folk skyr ju numera småsnuviga personer som pesten, vilket jag kan förstå.

Idag blev det ungefär som vanligt en runda på Skogskyrkogården och i Skarpnäcks koloniområde, en del kolonister håller ut i sina kolonistugor trots att vi skriver december. Noterade även idag att många grillade i sina trädgårdar, något jag sett även under tidigare promenader i närområdet, något som förmodligen kommit i och med corona, man bjuder hem några vänner mitt på dagen, grillar och umgås till största delen utomhus, en perfekt aktivitet i de tider som råder nu. När jag återvände hem hade jag promenerat något över nio kilometer, något jag känner mig tämligen nöjd med.

Annons

Written by melkerlarsson

5 december, 2020 den 17:07

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hahaha, berätta gärna om din sons reaktion om du någon gång gör allvar av tanken att väcka honom på det sättet 😀 Jag gissar att det kanske inte blir så kul.
  Jag har också lagt märke till att folk umgås mer utomhus med full vinterklädesmundering. Senast nu i eftermiddag såg jag hur några ur den äldre generationen kom med paket och sedan satt ute och fikade hos en familj. Det såg trevligt men lite kallt ut.

  Gillad av 3 personer

  ibod11 - Ingrid

  5 december, 2020 at 19:06

  • Jo, uppfinningsrikedomen är stor, jag har ofta tagit ut min lilla klotgrill på gården under vintern, särskilt när sonen var liten. Varför inte vintergrilla.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   5 december, 2020 at 19:12

 2. Hoppas du har en härlig dag:) kram

  Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: