Mina reflektioner

En riktigt grå lördag

with 2 comments

Igår stängde de flesta av Stockholmsområdets skolor för högstadieeleverna, från och med måndag blir det distansundervisning för eleverna fram tills dess att jullovet börjar. Allt enligt en rekommendation från smittskydd Stockholm som vill minska smittspridningen.

Så från och med måndag kommer man få arbeta hemma i sällskap med sonen, ska bli riktigt spännande att se hur det fungerar, särskilt hur sonen kommer att uppfatta detta, som en extra veckas jullov eller? Skolavslutningen sker dock redan på torsdag, så det blir ingen längre period. Därefter återstår att se vad som händer den 11 januari när vårterminen drar igång.

Idag var det fortsatt grått och mörkt, det känns alltmer som att gå runt i en kastrull med havregrynsgröt, undrar om det varit någon endaste soltimme i Stockholm under december?

Trotts det trista vädret ville jag ut, vardagsmotion är en bristvara i dessa pandemitider, när jag åker till jobbet blir det minst 3 á 4 kilometers promenad bara sådär. När man jobbar hemma blir det betydligt mindre av den varan, så på helgerna tar jag en rejäl promenad. Hade jag varit ett djur hade jag nog varit ett utegångsfår eller ett gotlandsruss som går ute hela året, så idag blev det en lite över 10 kilometers lång promenad i gråvädret.

Dagens gråväder illustreras väl av ovanstående bilder, till vänster en bild från dagens gråväder, till höger en bild med samma motiv tagit när hösten stod i full ”blom” för någon månad sedan.

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, grått och mörkt är det men jag såg för någon dag sedan att Östersund låg i topp med hela fyra soltimmar men jag kommer inte ihåg under vilken period det gällde. Men det är i alla fall minnesvärt att vi någon gång har flest soltimmar här 😀
  Det kan väl inte vara så mycket lektionstid kvar att ha distansundervisning för. Betygen är säkert redan satta också så kanske blir det mest som ett förlängt jullov för din son och många andra elever. Det kan de vara värda efter ett lite bökigt år.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  12 december, 2020 at 18:55

  • Jo, det är verkligen inte så många riktiga lektionstimmar kvar, dom brukar knappast göra något matnyttigt de sista dagarna innan jullovet tar vid. Men lärarna ska tydligen ta kontakt på måndag vid 9:30, vad som händer därefter ska bli intressant att följa.

   Gilla

   melkerlarsson

   12 december, 2020 at 20:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: