Mina reflektioner

Det var länge sedan sist

with 3 comments

Det var länge sedan man tog en annan människa i hand, det naturliga blev helt plötsligt i början av mars det onaturliga, rent ut sagt det farliga, ett handslag skulle i värsta falla kunna ända ens liv.

Sedan i mars har man inte bara slutat att skaka hand, ovanan att peta sig i ansiktet runt munnen, näsan och ögonen har helt upphört, tänk vad en pandemi kan förändra. Dessutom har man slutat att krama personer som man känner relativt väl, det blev extra tydligt under ett digitalt möte i förra veckan, när en kollega var uppenbart ledsen, hon grät, men man kan tyvärr inte krama en människa som sitter och är ledsen i en annan Stockholmsförort några mil bort, även om hon hade behövt det. Ett digitalt handslag eller en digital kram är inte samma sak som den fysiska varianten.

Min förhoppning är att vi ganska snart kommer att kunna återvända till verkligheten som den var innan mars 2020, men jag tror att allt vi lärt oss under 2020 kommer att sitta i länge, det kommer att ta tid innan man skakar hand och ger en kollega en kram, väldigt länge.

Written by melkerlarsson

22 december, 2020 den 07:25

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi längtar nog alla lite efter att få kramas igen. Jag saknar inte de flyktiga kramar som rutinmässigt ges till alla bekanta man träffar men det finns några jag gärna skulle krama lite extra hårt. Att inte kunna krama en ledsen kollega skulle kännas fel och märkligt men tyvärr måste ord räcka som det är nu. Jag tror nog att er medkänsla nådde fram och värmde även om lite mänsklig närhet hade känts bättre.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 december, 2020 at 20:22

 2. Den nu döda Magdalena Ribbing som skrev om ”vett och etikett”, och hon kanske hade varit nöjd med färre kramar. Minns att hon skrev om ”attack-kramare” och det låter ju inte så positivt. Nåväl, kram eller inte (och någon kramsnö blir det nog inte i år heller) så säger jag bara ”God jul & gott nytt år”.

  Gillad av 1 person

  bloggarbjorn

  23 december, 2020 at 18:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: