Mina reflektioner

Lite snö blev det i alla fall

with 4 comments

På juldagens eftermiddag började det snöa, det kom inga mängder men det blev åtminstone lite ljusare, en underbar kontrast till det gråväder som varit allenarådande sedan i november, med ett lysande undantag, julafton.

Det var inte bara jag som gladdes över snön, det gjorde även barnen, under dagens promenad i närområdet som inkluderade Skogskyrkogården kunde jag ta del av barnens glädje, några hade byggt en snögubbe. De flesta hade dock uppsökt Almhöjden för att åka pulka, men tyvärr alla barn, jag har ett tråkigt besked, i morgon lär snön ha töat bort. Jag lämnade de lekande barnen och begav mig hemåt för julens höjdpunkt, den engelska annandagsfotbollen.

I lokaltidningen har det varit flera insändare som kritiserat att föräldrar låter barn åka pulka på Skogskyrkogården, personligen har jag inget problem med det, de pulkaåkande barnen riskerar inte att komma i konflikt med områdena med gravar. Såvida man åker nerför mot den plats varifrån bilden är tagen, vilket alla gör, men jag kan förstå att andra kan ha en annan uppfattning, det är ju trots allt en kyrkogård.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, visst kan man ha en viss förståelse för de som protesterar men särskilt i dessa coronatider borde kanske glädjen över att se barnens, och föräldrarnas, lycka överväga. Det finns väl inget bättre än att höra och se folk skratta och ha kul 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  27 december, 2020 at 18:46

  • Precis, i dessa tider är all glädje efterlängtad. Det finns en plats för utomhusbegravningar till vänster om pulkabacken. Den används då och då, men endast på vardagar, jag hoppas att föräldrarna visar respekt och avbryter pulkaåkandet när en ceremoni pågår där.

   Gilla

   melkerlarsson

   27 december, 2020 at 19:00

 2. På julaftons morgon var jag på Skogskyrkogården för att sätta ett ljus på en grav. Snöfritt och mörkt som i en kolsäck (med lätt överdrift). Frost, isiga pölar, men snöfritt. Söndag morgon varken frost, is eller snö när jag hämtade upp ljuset. Så vädrets makter löste frågan om snösport i Asplunds världsarv för resten av det här året i alla fall – det blir inget. Men blir det snö igen så finns det ju sämre och osäkrare ställen än just den där backen om man vill åka pulka, här riskerar man ju inte att braka ut framför en bil.

  Gott slut på detta år i alla fall!

  Gillad av 1 person

  bloggarbjorn

  27 december, 2020 at 19:25

  • Absolut finns det osäkrare ställen att åka pulka på, minns som barn i Jakobsberg att man lätt hamnade ute gatan nedanför om man fick fint glid i backen. På den tiden åkte man ju dessutom utan hjälm.

   Gilla

   melkerlarsson

   27 december, 2020 at 19:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: