Mina reflektioner

Ett annorlunda och fruktansvärt år går mot sitt slut

with 4 comments

I morgon kväll serveras det som vanligt hummer, örtgratinerade hummer, jag ser verkligen framemot att detta år ska gå mot sitt slut, men först ska det ätas något gott.

Året 2020 som vi nu är på väg att säga farväl till har präglats av en enda sak, coronapandemin, alltför många har fått sätta livet till på grund av detta virus som få eller inga av oss kände till när vi för ett år sedan satte oss tillrätta för att invänta det nya året 2020.

Det kommer under lång tid framöver diskuteras vad som gick snett i Sverige, varför dog så många här i jämfört med i våra grannländer? Sanningen är nog att våra grannländer utmärkte sig, hos oss i Sverige blev det som i de flesta andra länder i Europa, många dog. Till och med i Tyskland som under våren hade ett lågt antal döda har dödstalen exploderat under den andra vågen.

Min personliga teori är följande; vi fick i Sverige in smittan från länder där allmän smittspridning ännu inte var känd, precis som det skedde i Italien, smittan spreds i veckor innan den uppmärksammades. Jag tror även att vi fick in smittan från länder där man fortfarande inte visste att den fanns allmänt spridd, ex Storbritannien och USA.

Dessutom tror jag att Melodifestivalens final den 7 mars på Friends Arena bidrog ytterligare till att smittspridningen blev som den blev. Det handlar inte bara om en fullsatt arena utom om totalt tre fullsatta arenor om man inkluderar de offentliga genrepen, dessa människor kom förmodligen att frekventera matställen i Stockholmsområdet, ex i Mall of Scandinavia före och efter arrangemanget. Det är bara min amatörmässiga teori, men jag tror inte att den är helt osannolik. Särskilt om man betraktar var någonstans viruset först slog till, på bil- och pendlingsavstånd till Stockholm, m a o i Mälardalen.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag tror att dina teorier och analyser mycket väl kan stämma. Kanske får vi svar så småningom men det blir nog svårt att få fram exakt vad som hände och när.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  30 december, 2020 at 18:52

  • Det kommer nog att vara omöjligt att få fram vad som egentligen hände och det slutliga resultatet kommer man få först om 40 á 50 år. Tänk bara hur många barn i Afrika som inte fick sitt mässlingsvaccin under 2020, hur många i Afrika som blev av med sitt arbete på grund av nedstängningarna eller fick en sämre utbildning p g a skolan stängde. Fler kommer på sikt dö av detta i Afrika än av Corona.

   Gilla

   melkerlarsson

   1 januari, 2021 at 22:21

 2. Önskar dig ett gott slut på året.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  30 december, 2020 at 21:16

 3. Gott nytt år! Det är kul att följa din blogg. 🙂

  Gillad av 1 person

  storstadsnatur

  31 december, 2020 at 16:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: