Mina reflektioner

Det var länge sedan sist

with 2 comments

Det var länge sedan sist som min gata hemmavid bjöd på en sådan vinterskrud som idag, förra vintern kom det överhuvudtaget ingen snö alls och vintrarna dessförinnan var även dessa relativt snöfattiga.

Nu handlar det ju inte om några mängder med snö, mer som att någon spritt ut lite vetemjöl på gatan, husen och träden, just de sistnämnda är precis så där dekorativt snöklädda som man vill att dom ska vara. En norrlänning skulle nog dock knappast kalla vårt vinterväder för vinter.

Under dagens promenad till Hemköp för dagens matinköp sprack molntäcket upp och helt plötsligt infann sig vårkänslorna, för snön började smälta utefter husväggarna i den svaga solens sken, men än är det långt till våren, men jag ser och njuter av de små vårtecken jag ser.

Annons

Written by melkerlarsson

12 januari, 2021 den 17:08

Publicerat i Årstider, Skarpnäck

Tagged with , , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jodå, den här norrlänningen har bott söderut periodvis under ganska många år och vet precis hur glad man blir när det blir lite vitt. Visst är det vinter men med lite andra förutsättningar. Men lite synd är det väl att den redan börjar smälta.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  12 januari, 2021 at 19:30

 2. Jag pratade precis med en kollega som hade över 1 m snö så jag vågade inte påstå att vi har mycket snö – men det är ju i alla fall vitt. Minns från förra ”vintern” att det kom kyla och snö några dagar i november, sedan var det mild. Jag köpte nämligen en jättevarm kappa som inte är använd. Kanske är dags att packa upp den nu.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  12 januari, 2021 at 22:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: