Mina reflektioner

En promenad i ett vitt närområde

with 2 comments

Även idag begav jag mig ut på en promenad i närområdet, det gäller att passa på att njuta av vinterlandskapet innan plusgraderna som lär dyka upp under veckan.

Under inledningen av promenaden lyssnade jag på en podd från P1 dokumentär med rubriken ”Den första och sista kärleken”, ett mycket berörande levnadsöde där reporterns 87-årige farfar blickar tillbaka på sitt liv, där den första kärleken även kom att bli den sista kärleken. Synnerligen berörande att följa två vanliga människors livsöde under 60 år.

Återigen blev det en promenad om strax över nio kilometer, precis som igår, jag styrde stegen upp emot Enskededalens kvarter med egnahemsbebyggelse från 1910- och 20-talet, en av Stockholms första förorter. På den tiden ett alternativ för de flesta, men idag alldeles för dyrt för de flesta, med gångavstånd till tunnelbanan drivs priserna upp rejält. Jag vände hemåt via Skogskyrkogården, debatten om pulkaåkningen vid Almhöjden har återigen tagit fart i såväl lokala Facebookgrupper som i mer konventionell media, ex i ett inslag från SVTs regionala nyhetsprogram.

Idag kom jag iväg relativt tidigt, vilket innebar att jag kom hem relativt tidigt, så det blev en liten eftermiddagslur tillsammans med den spinnande katten på sängen, därefter gäller som vanligt fotboll på TV.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ska absolut lyssna till avsnittet – har sett reklam för det och det verkar intressant.
  Blev ganska förvånad över att det ens ska behöva vara en debatt om pulkaåkning på kyrkogårdar. För mig är det otänkbart, skulle aldrig falla mig min men har hört att det händer även vid minneslundar på andra kyrkogårdar.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  18 januari, 2021 at 09:37

  • Avsnittet var synnerligen intressant och man blev verkligen berörd av deras resa under mer än 60 år. Jag skulle själv aldrig kommit på tanke att åka pulka på en kyrkogård med sonen när han var liten, skulle väl inte reagera så mycket om någon gjorde det vid min mammas minneslund, men många skulle ta illa vid sig och det är tillräckligt, inga pulkaåkning m a o.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   18 januari, 2021 at 09:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: