Mina reflektioner

En kylig vinterpromenad

with 3 comments

Idag var det -11 när jag klev upp och åt frukost, idag blev det lyxfrukost, toast med ost och skinka som jag förberett i går kväll och ställt in i kylen över natten, även smörgåsgrillen ställde jag fram igår kväll, så allt var förberett när jag klev upp i morse.

Det blev en underbar promenad i kylan, hade jag inte förberett mig väl och varit rätt klädd hade det nog blivit en frusen historia. Jag styrde stegen bort mot Enskededalen och Gamla Enskede, jag älskar miljöerna i dessa tidiga förorter från 1910 – 20 – talet, på den tiden benämndes dom dock som trädgårdsstäder efter engelsk förebild. Efter tre timmar ute i kylan hade jag promenerat något över 11 kilometer, samt hunnit handla lite. Det var ganska skönt att komma hem till ”stugvärmen” och slå TVn för att följa eftermiddagens och kvällens engelska fotbollsmatcher.

När jag gick hemifrån så var det -9, en temperatur som inte min kompaktkameras batteri uppskattade, hade den inledningsvis i en ytterficka på vinterjackan och batterisymbolen började blinka rött när stannade till och plockade fram kameran och tog ett par kort trots att den laddades igår kväll. Så jag la den i en varm innerficka istället och då upphörde problemet.

Att batterier inte uppskattar kyla är ju ett gammalt och välkänt problem, på den tiden jag fotograferade med traditionell film använde jag en äldre mekanisk kamera som inte var beroende av batterier Minolta SRT 101 när det var bitande kallt ute, ljuset mätte jag med en lös ljusmätare som jag höll varm i en innerficka.

Written by melkerlarsson

6 februari, 2021 den 15:56

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fin vinterbild från din promenad. När det ser ut så är det nog ganska många som uppskattar lite vinter 😀 Min kamera var med under de dagar jag promenerade i Åre och samma batteri har fortfarande en hel del kraft kvar. Jag har faktiskt varit lite förvånad att det har klarat sig så bra. VIsserligen låg kameran i en väska men jag tror nog att kylan nådde in dit.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  6 februari, 2021 at 17:26

 2. Wow, vilken lyxig frukost! Den imponerar på mig.

  Gillad av 1 person

  MarveW

  6 februari, 2021 at 20:24

  • Jo, jag brukar försöka förbereda helgfrukosten och även vardagens frukost, igår var jag ute och åt middag på en av de lokala restaurangerna så jag hade inget att ta hand om här hemma, så då förberedde jag frukosten.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   6 februari, 2021 at 20:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: