Mina reflektioner

En blåsig promenad till Ältasjön

with 4 comments

I morse steg jag upp relativt tidigt, det bara blev så, inget som jag planerat. Slog på TVn för att följa Vasaloppstarten, kändes lite konstigt med det minimala startfältet, en stor del av charmen med loppet försvann direkt.

En vasaloppstradition följde jag i alla fall, lyxfrukost, denna vasaloppssöndag blev det två toast med ost och skinka som jag grillade i smörgåsgrillen vilka avnjöts medans jag slött följde den första timmen av loppet. Därefter var det dags att gå ut, jag ville hinna hem till klockan ett då det var Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK i Svenska cupen, ett Stockholmsderby missar jag ogärna och särskilt inte om Hammarby är inblandat.

Efter en kilometers promenad insåg jag att det förutom mössa och vantar hade varit lämpligt att ta på sig även en halsduk, men det var så dags att komma på det. I blåsten strosade jag bort mot Ältasjön, där låg fortfarande isen, den såg synnerligen osäker ut så jag var glad att ingen var människa var ute och gick på den, många människor har ju tagit korkade beslut när det kommer till vistelse på is under de senaste veckorna. Därefter vände jag hemåt och då fick jag gå i öppen terräng i motvind, det blev riktigt kallt så det var en relativt frusen person som efter sju kilometers promenad låste upp dörren hemmavid.

Stockholmsderbyt då? Jo, det blev en typisk försäsongsmatch, en målrik match som Hammarby vann till slut med 3 – 2 och därmed är Hammarby vidare till nästa omgång i Svenska cupen.

Annons

Written by melkerlarsson

7 mars, 2021 den 14:30

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. I dag har det varit en riktig sportdag 😀 Men förutom promenad valde jag lite annorlunda än du. Jag började med vasaloppet och fortsatte sedan med andra skidtävlingar. Kul att ditt lag vann 😀

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  7 mars, 2021 at 18:01

 2. Härligt med promenad! Ska bli mer sånt här då jag latat mig för mycket hela vintern! Men jag föredrar varmt väder. Så vintern har gjort mig lat och fet😂/Snikmorsan

  Gillad av 1 person

  Snikmorsan

  9 mars, 2021 at 13:07

 3. Ja önskar jag vore sån också. Ska bli😉

  Gilla

  Snikmorsan

  9 mars, 2021 at 13:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: