Mina reflektioner

Idag är det åter till skolan för sonens del

with 2 comments

Idag är det slut på distansundervisningen för sonens del, det är med andra ord dags att återvända till skolan. Orsaken till att dom haft distansundervisning sedan i slutet av februari är den stora smittspridningen av cornaviruset på skolan, av 22 lärare var 17 sjuka, flera lärare har dessutom legat på sjukhus. Även smittspridningen bland eleverna var omfattande.

Vi klarade oss dock från cornoaviruset denna gång, inte så förvånande då vi hade det här hemma på besök för snart ett år sedan är vi uppenbarligen fortsatt immuna och det känns ju skönt. En konsekvens av distansundervisningen är att vårens PRAO ställs in, dels behöver dom ta igen saker som missats under distansundervisningen, men det finns även andra orsaker, få arbetsplatser vill ta emot PRAO elever under rådande omständigheter, ungdomar betraktas ju lite som en paria när det kommer till smittspridning.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tråkigt att praon ställs in men det kanske är bäst så.

  Gillad av 1 person

  Östertäljekvinna

  22 mars, 2021 at 20:33

  • Jo, trist, men vem vill ha ungdomar på en arbetsplats som är helt oförmögna att hålla avstånd. Sonen och hans kompisar är helt värdelösa på det, funkar liksom inte dessa tider. Dessutom har dom ju haft en rent ut sagt katastrofal smittspridning på skolan sedan fem veckor tillbaka, så det finns massor att ta igen pga all distansundervisning som har varit bristfällig pga att få lärare har varit friska.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   22 mars, 2021 at 20:39


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: