Mina reflektioner

Jag fortsätter att arbeta hemma

with 5 comments

Idag kom det icke oväntade beskedet från arbetsgivaren, vi SKA arbeta hemma till och med den 31 augusti, för arbetsuppgifter som så kräver får vi åka in till kontoret, men det ska undvikas.

Beskedet var som sagt inte överraskande, Region Stockholm som jag arbetar åt har ju inte bara trafiken under sina vingar, utan även sjukvården, vilken nu har varit hårt belastad under ett år. Så regionen måste ju föregå med gott exempel och låta dem som kan arbeta hemma, jag kommer dock fortsatt att hålla de fysiska möten som krävs ute på byggarbetsplatser etc, men i övrigt blir det arbete hemmavid under ytterligare sex månader. När vi skriver den 31 augusti har jag därmed arbetat hemma under ett och ett halvt år och det har fungerat bra.

Redan innan pandemin påbörjades en omvandling av vårt kontor, där vi går från fasta arbetsplatser till ett så kallat aktivitetsbaserat kontor utan fasta platser, då tänkte man sig 7 platser per 10 medarbetare, efter coronapandemin har detta dragits ner till 5 platser per 10 medarbetare. Med tanke på den trend som råder nu, där hemarbetet lär fortsätta i viss utsträckning även den dag då coronapandemin har blåst över är detta nog ett tämligen rimligt beslut.

Idag blev det en promenad hemmavid mitt på dagen mellan mötena (digitala möten förstås), förskolebarnen jag mötte hade rensat slänterna på vårens blåsippor och tussilagos, jag förstår dock deras glädje över att få plocka vårens blommor, så några krokusar får illustrera promenaden.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så länge det fungerar och du och andra mår bra av att jobba hemifrån så är det bra att ni får göra så. Men många längtar säkert väldigt mycket efter arbetskamrater och inte minst fikastunderna.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 mars, 2021 at 19:27

  • Helt rätt, många mår mycket dåligt av detta med hemarbete, men det beror nog mycket på vem man är. Jag har ju sedan tidigare arbetat hemma en hel del och med ålderns rätt och erfarenhet grejar man än detta ena och än det andra. Men det finns helt klart risker med hemarbete som inte ska underskattas.

   Gilla

   melkerlarsson

   26 mars, 2021 at 19:34

 2. För dem som kan fortsätter hemarbetet även hos oss, säkerligen till semestern åtminstone. Jag kan inte jobba hemma, men många andra kan. Det är så tomt på jobbet att jag känner mig tämligen säker.

  Gillad av 1 person

  Lollo

  27 mars, 2021 at 00:32

  • Misstänker att de applikationer du förmodligen använder på arbetet inte går att arbeta hemifrån med utan stora förändringar. Vi har en del personer som inte kan arbeta hemifrån, förutom uppenbara som receptionister, personer som arbetar med applikationer som kräver stor datorkraft och sådant som faller under sträng sekretess såsom ex alla de tiotusentals övervakningskameror vi har i fordon och på stationer.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   27 mars, 2021 at 15:36

   • Precis. För mig handlar det om slutet nät som bara nås från arbetsplatsen 😉

    Gillad av 1 person

    Lollo

    27 mars, 2021 at 15:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: