Mina reflektioner

En tur till Nyfors

with 6 comments

Då jag jobbade en del under gårdagen tog jag ett break mitt på dagen idag mellan de två digitala mötena och tog bussen till Nyfors i det närbelägna Tyresö, en av Stockholmsområdets större forsar, vilken dock inte storleksmässigt är jämförbar med de forsar som finns i de norra delarna av landet.

Nedströms Nyfors, strax innan utloppet till Östersjön hittar man ytterligare en fors/vattenfall som heter Follbrinkströmmen som är belägen nära Tyresö kyrka och Tyresö slott, dit tog jag mig dock inte idag.

Huvudsyftet med besöket var förstås att få njuta av forsen under vårfloden innan sommaren kommer och gör den mindre forsmässig, ett annat syfte var att få försöka få en skymt av Strömstaren innan den lämnar oss för vattendragen i norra Sverige. Efter en stunds letande fick jag till slut syn på strömstaren, men att få den kvicka Strömstaren att fastna på en bild var som vanligt helt omöjligt, försöken resulterade i bilder på forsande vatten, men ingen Strömstare.

Written by melkerlarsson

6 april, 2021 den 17:23

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Åh Nyfors! Det väcker barndomsminnen. Mina kusiner bodde i Krusboda, vi gick bort dit för killarna fiskade där. Min moster köper blommor vis slottet och där firade jag midsommar några ggr som barn. En gång med feber, tvärdålig… Visade, sig vara dubbelsidig njurbäckeninflammation sen… Så ja vet exakt fast jag inte ens är Stockholmare🙂

  Gillad av 1 person

  Snikmorsan

  6 april, 2021 at 17:53

  • Midsommarfirandet vid Tyresö slott finns kvar, nåja förmodligen inte under covid-19, men jag har varit där med sonen när han var yngre, nu när han är 15 vet jag inte vad som skulle krävas för att få dit honom för att fira midsommar.

   Gilla

   melkerlarsson

   6 april, 2021 at 20:51

 2. Forsande vatten är fascinerande oavsett om det är ett högt fall eller ett forsande vattendrag. Och nu är det nog den bästa tiden för att få se dem när de är som mest spännande 😀 Synd att strömstaren inte ställde upp på en bild men du fick i alla fall glädjen att se den.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  6 april, 2021 at 20:30


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: