Mina reflektioner

En promenad i stan och på Skansen

with 3 comments

Idag tog jag tunnelbanan in till stan och promenerade i vårsolens sken utefter Strandvägen, helt underbart, framme på Djurgården bestämde jag mig för att besöka Skansen, i alla fall låta promenaden fortsätta inne på Skansen, jag har ju årskort sedan mer än femton år tillbaka så det kostar ju inget extra.

Skansen stängde ju i slutet av november och återöppnade på skärtorsdagen, den 1 april, dock med vissa begränsningar, man släpper exempelvis inte in fler än 5000 personer på området samtidigt och alla inomhusmiljöer såsom de kulturhistoriska byggnaderna är fortsatt stängda. Jag bedömer dock risken för att bli smittad av coronaviruset i en utomhusmiljö som på Skansen som i stort sett obefintlig, dessutom hade Skansen gjort allt dom kunde för att undvika trängsel, därefter är det ju upp till oss besökare, även vi har ett ansvar.

De enda platser där det var mycket folk var hos de vårpigga djuren, men trångt, nej! Smittorisk, nej! Efter att ha strövat runt inne på Skansen under närmare två timmar återvände jag i solen utefter Strandvägen in mot stan. Jag stannade till en stund i Kungsträdgården för att betrakta de blommande körsbärsträden, men det får bli ett annat inlägg.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. OJ – blommar körsbärsträden redan? Tänk om vi skulle våga oss dit. Vi brukar alltid åka till Kungsträdgården och kolla men förra året blev det inte så. Kanske svårt även i år då vi behöver ta tåget från Uppsala. Där kan det ju vara viss trängsel.

  Gillad av 1 person

  uppsalaewa

  17 april, 2021 at 16:45

  • Förra året blommade körsbärsträden redan i mars, då var det FOLKTOMT om jag säger så, se ett kommande inlägg. Körsbärsträden är väldigt vackra när dom blommar.

   Gilla

   melkerlarsson

   17 april, 2021 at 16:55

 2. Det är trevligt att läsa om platser där restriktioner och avstånd hålls i stället för att hela tiden matas med hur dåligt alla följer dessa.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  17 april, 2021 at 19:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: