Mina reflektioner

Så här års brukar jag planera

with 6 comments

Så här års brukar jag ha planerat semestern, i alla fall brukar jag ha planerat in 2 á 3 kortare resor under den kommande sommaren, men i år har jag inte planerat någonting, likadant var det förra året.

Förra året blev det bara några kortare utflykter i Mälardalen för min och sonens del, men i år kommer vi nog göra någon lite längre resa allt dock beroende på hur det blir med restriktioner, så den avvaktar jag med att planera och beställa, men att vi kommer hålla oss i Sverige står klart.

Jag delar ju alltid upp min semester på minst två i bland tre perioder, i år blir det en tidig kortare period runt midsommar och en längre semesterperiod i augusti, så åker vi någonstans blir det i augusti.

Jag och sonen står dock inte och faller med om vi kommer iväg på en kortare resa i Sverige, det finns mycket vi kan sysselsätta oss med i närområdet och under en dagstur i Mälardalen.

Hur det blir efter pandemin återstår att se, kommer folk att resa som förr, förmodligen inte, på något sätt kommer resandet att förändras och hur ser möjligheterna ut? Många aktörer i resebranschen kommer nog att ha försvunnit när pandemin är över, nedlagda flygbolag och färre avgångar ger högre priser. Man kan även fundera på hur färjetrafiken över Östersjön till Estland och Finland kommer att se ut, vilka aktörer och färjelinjer kommer finnas kvar? Dessutom har kunderna kanske skapat sig nya vanor och kanske inte återvänder när möjligheten åter bjuds.

Annons

Written by melkerlarsson

23 april, 2021 den 07:24

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det blir nog en hel del förändringar!

  Gillad av 1 person

  Eva

  23 april, 2021 at 09:07

 2. Det blir nog förändringar av folks resvanor även i fortsättningen. Jag är nöjd med kortare bilturer med en eller två hotellnätter under sommaren. Utlandsresor har vi aldrig varit så intresserade av.

  Gillad av 1 person

  Tony D

  23 april, 2021 at 09:35

  • Jag älskade att resa förut, men med alla tjänsteresor till utlandet i samband med upphandlingar av fordon tröttnade jag. Nu reser jag på sin höjd inom norden. Dom korta resorna är numera helt klart min melodi.

   Gilla

   melkerlarsson

   23 april, 2021 at 09:52

 3. Jag har inte heller planerat allt men en vecka i en stuga i Småland tillsammans med syrran är i alla fall inbokad. Eftersom jag har släkt och vänner söderut så blir det kanske några promenader med de som vågar men även om jag är fullt vaccinerad kommer jag att vara försiktig. Sverige har massor att erbjuda och du och sonen bor i en stad med mängder av möjligheter. Ni kommer inte ha svårt att hitta kul och spännande upplevelser 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  23 april, 2021 at 19:25

  • En vecka i Småland låter härligt, ni har väl varit där förut om jag inte missminner mig. Sverige har som sagt mycket att erbjuda och jag är ganska trött på långresor så jag sitter nöjd. Jag och sonen lär nog göra en kortare tripp i augusti.

   Gilla

   melkerlarsson

   24 april, 2021 at 22:35

   • Ja, vi har varit där men i en annan stuga två gånger tidigare. Det känns väldigt bra att ha åtminstone den ”semestern” att se fram mot 😀

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    25 april, 2021 at 08:52


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: