Mina reflektioner

Min mamma hade säkerligen en tanke

with 4 comments

När jag flyttade hemifrån för mer än 40 år sedan skickade min mamma med mig en låda med sybehör, har jag använt det som hon packade ner i den? Nej, inte nämnvärt.

Det jag har använt är en rulle med ”björntråd” och några nålar för att sy ihop ”revor” i sonens fodrade byxor när han var yngre och våren var i antågande, man ville ju inte köpa nya fodrade byxor när värmen stod för dörren, vilka nästkommande vinter skulle vara urvuxna.

Jag lagade dock inte bara sonens kläder med björntråd, jag använde även ”tyglappar” som man enkelt kunde stryka över hålen i sonens byxor, min kompetens när det kommer till sömnad är m a o tämligen låg, för att inte säga obefintlig.

Så när sonen i en framtid flyttar hemifrån kommer jag kunna skicka med honom mängder med synålar och trådrullar i regnbågens alla färger, jag tvivlar dock på att han kommer att använda dom i någon större utsträckning. Så min mammas trådrullar kanske kommer att skickas vidare i ytterligare några generationer.

Några av sonens byxor som jag lagat under åren, ingen kvalité men de höll några veckor till och det var vad som krävdes:

Written by melkerlarsson

6 maj, 2021 den 07:17

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har en plåtlåda med diverse trådrullar och nålar. De kommer till användning då och då. Egentligen skulle jag vilja ha en symaskin. Min mor har en riktig industrimaskin och den kommer att plockas hem till mig i framtiden.

  Gillad av 1 person

  Array

  6 maj, 2021 at 10:40

  • En industrisymaskin kan säkerligen överleva länge, jag ärvde en symaskin efter min mamma men gav den till en kvinna jag var tillsammans med då.

   Gilla

   melkerlarsson

   6 maj, 2021 at 12:21

 2. Har du verkligen lyckats undvika att behöva sy i knappar som lossnar från t ex en skjorta? I så fall har du haft tur med dina skjortor för knapparna brukar sitta väldigt dåligt. Jag hade en nåldosa som såg ut precis som den du har men jag har faktiskt använt de nålarna, även om mina alster inte skulle klara en närmare granskning 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  6 maj, 2021 at 18:55

  • Jag kan inte sy i en knapp…. har aldrig lyckats. När en byxknapp går sönder så använder jag jeansknappar som man fixar till med hammaren, trots att jag aldrig bär jeans, men det är enkelt och inom min kompetens när det kommer till att laga mina kläder. Min son har (hade) nog högre tankar om min kompetens när det kommer till sömnad, när jag lagat hans byxor när han var liten frågade han om jag kunde sticka en tröja till honom, jag har nämligen några tröjor kvar som min mamma stickat, han ville (då) ha en hemstickad tröja.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   6 maj, 2021 at 22:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: