Mina reflektioner

En tanke slog mig

with 2 comments

I samband med min mammas fd sambos bortgång och under gårdagens begravning slog mig en tanke, jag har nu blivit äldre än min mamma blev.

Hon gick bort 1996 och någon gång här i mitten av juni 2021 har jag blivit äldre än hon kom att bli, en tanke som känns sådär. Men å andra sidan, jag skaffade barn sent, min mamma i en ålder vi idag skulle betrakta som relativt tidigt, när hon gick bort stod såväl jag och min yngre bror på egna ben sedan länge, min brors dåvarande flickvän (hans nuvarande fru) väntade då hennes första barnbarn, ett barnbarn hon aldrig kom att träffa.

Under gårdagens begravning av hennes fd sambo deltog hennes fyra barnbarn, så många blev dom till slut, varav jag svarar för ett av dom.

Written by melkerlarsson

16 juni, 2021 den 21:39

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, visst är det en märklig tanke och jag har tänkt likadant. Min pappas livslängd har jag redan passerat sedan några år och i år blir jag lika gammal som min mamma var när hon dog. Men det är iofs lika märkligt att tänka på barnens ålder och hur de verkar närma sig mig 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  18 juni, 2021 at 10:57

  • Jo, det känns synnerligen märkligt, dina föräldrar gick ju uppenbarligen bort tämligen tidigt. Jag har ju lyckan att ha en tämligen pigg pappa kvar i livet. Min son har därmed såväl en farfar, morfar och en mormor i livet, min brors något äldre barn har ”bara” en farfar kvar i livet. Tanken på att barnen närmar sig är nog minst lika märkligt. Tänker ofta tillbaka på vad jag gjorde när jag var lika gammal som sonen, men jag avstår från att berätta en hel del för honom, han får en filtrerad version.

   Gilla

   melkerlarsson

   22 juni, 2021 at 21:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: