Mina reflektioner

Återigen gammal teknik som krävde en förklaring

leave a comment »

Idag fortsatte jag och sonen att gå igenom saker hemma hos min mammas fd sambo som begravdes i tisdags, idag kom vi till hyllan med kassett- och videoband.

Såväl kassett- som videoband är något som sonen har en tämligen vag uppfattning om, men han är ju född 2005 och då var dessa produkter på stark tillbakagång. Kassettbandet som lanserades i mitten av 60-talet fick ju ett relativt lång livslängd fram till början av 2000-talet och många har ju fortfarande kvar en kassettbandspelare hemma, så även jag.

Videobanden som lanserades brett i skiftet mellan 70- och 80-talet fick en betydligt kortare livslängd, marknaden för videoband inklusive hyrfilm på VHS tvärdog väl några år in på 2000-talet.

Kassett- och videoband tillhör ju det vi inte kommer att spara, men hittade tre oöppnade och därmed oanvända kassettband som jag tog med mig hem, någon dag ska jag visa sonen hur denna stenåldersteknik, enligt sonens uppfattning, fungerade.

Noterade när jag gjorde en sökning på nätet om kassettband att det fanns en hel del kassettband till försäljning på de stora säljsajterna, jag skulle i alla fall inte lämna ett bud, jag kastade alla min kassett- och videoband för över 15 år sedan.

Written by melkerlarsson

20 juni, 2021 den 16:39

Publicerat i Historia

Tagged with , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: