Mina reflektioner

Midsommar, årets bästa högtid

with 3 comments

Midsommar är om du frågar mig årets bästa högtid, det finns inga måsten, även om jag skiter fullständigt i allt som andra ser som måsten i samband med ex julen.

Jag äter inte ens den traditionella midsommarmaten, färskpotatis och sill, dricker inte heller nubbe. Färskpotatis tycker jag är fruktansvärt tråkig och nubbe/snaps har jag aldrig varit något för. Men även jag har mina traditioner, brukar göra en potatissallad baserad på gräddfil och majonnäs kvällen innan midsommarafton, alltför att den ska få stå och dra sig ett dygn och ta åt sig alla smaker. Man måste dock bevaka tillgången på fast potatis, ju närmare man kommer midsommar ju svårare blir den att få tag i, i år säkrade jag dock tillgången på fast vinterpotatis för någon vecka sedan. Till denna brukar jag servera en köttbit eller någon finare italiensk färskkorv, till det förstås en sallad och medelhavsplock, såsom soltorkade tomater och annat gott.

Min midsommarafton brukar inledas någonstans ute i den svenska naturen, när jag kommit hem framemot eftermiddagen plockar jag fram den förberedda maten och tillagar det sista, en köttbit/korv, blandar ihop salladen och sedan njuter jag av maten med tillhörande småplock. Allt sköljs ner i sällskap av god och kall öl.

Annons

Written by melkerlarsson

25 juni, 2021 den 07:02

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det låter bra med alldeles egna traditioner!

  Gillad av 1 person

  Eva

  25 juni, 2021 at 10:29

 2. Jag följer inte heller några midsommartraditioner numera. Det är en helt vanligt dag som jag gör som jag vill med. Just i år är jag hos min syster och hennes son och vi ska förmodligen grilla tillsammans. Bara för att göra det lätt för mig har jag bett om enkla, veganska grillkorvar och jag äter de tillbehör som de andra äter. Promenader blir det och jag är helt för att man ska ha sina egna traditioner och vanor.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  25 juni, 2021 at 14:51

 3. Om du visste vad jag håller med dig när det gäller potatis. Exakt så tänker och gör jag också.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  25 juni, 2021 at 19:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: